Antena Meniu Search
x

Casele ieftine, din chirpici, din nou la moda

Care credeti ca sunt cele mai ravnite locuinte, in plin secol XXI? Ati putea crede ca cele supradimensionate, din sticla. Ei bine, va inselati. Este vorba despre casele din chirpici.

Vezi și

Un harghitean a imprumatat ideea din Occident desi, culmea, la noi este veche de sute de ani. Iar acum isi construieste o astfel de locuinta in inima muntilor.

Lazar Istvan locuieste in apropiere de Miercurea Ciuc, impreuna cu parintii sotia si copilul lui. Si-a dorit, insa, ca orice tanar, sa aiba propria casa. N-a vrut sa faca un credit la o banca, asa ca a ales sa-si contruiasca singur locuinta, din chirpici.

Constructia a fost inceputa anul trecut, iar Lazar si-a propus ca toamna aceasta sa doarma sub propriul acoperis. Un acoperis facut din paie si lut, materiale naturale, reciclabile si deloc costisitoare.

Fundatia este construita din cauciucuri uzate umplute cu pietris, iar izolatia este facuta din argila si saci umpluti cu lut. Doar scheletul casei este din lemn, deoarece peretii sunt construiti din baloti de paie. Tanarul si-a proiectat chiar si o mansarda.

El s-a bucurat din plin de sprijinul familiei, mai ales ca tatal lui este constructor de meserie, dar si de al prietenilor. Pana si colegii de gradinita ai copilei lui au mers sa-i dea o mana de ajutor. El s-a documentat pe internet si astfel a aflat ca mai bine de 60 la suta din populatia planetei locuieste in case din argila. Moda caselor de lut este in floare in Statele Unite ale Americii, dar si in Europa Occidentala si Nordica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Casele ieftine, din chirpici, din nou la moda