Antena Meniu Search
x

Cine vrea să muncească în străinătate trebuie să vină cu bani de acasă

Firmele care intermediază locuri de muncă peste graniţă percep taxe pentru dosar, analize medicale sau transport.

Vezi și

Firmele care intermediază locuri de muncă peste graniţă percep taxe pentru dosar, analize medicale sau transport. 

Nu contează cu nu vorbeşti limba ţării unde vrei să lucrezi sau că n-ai experienţă. Salariile promise sunt de peste 1200 de euro. Multe din anunţuri sunt păcăleli scumpe. O firmă de curierat s-a trezit cu oameni la interviu fără să fi dat vreun anunţ de angajare.

Cu gândul la câştigul final, taxele par să nu mai conteze. Deşi, ajung să depăşească 1600 de lei. În schimbul căruia dau asigurări. Verbale. Cel care pleacă nu ştie dacă primeşte jobul, nu cunoaşte nici contractul şi nici angajatorul.

Iar întregul contract trebuie să fie tradus în limba română. La sediile unei companii de curierat din ţară, românii au făcut coadă pentru a prinde un job inexistent. După un anunţ fals.

Compania a făcut un anunţ public în legătură cu tentativa de înşelăciune. Anunţul a apărut câteva zile la rând pe mai multe site-uri, uşor reformulat, dar cu acelaşi număr de telefon. O practică prin care escrocii reuşesc să scape de controalele autorităţilor. Anul trecut, inspectorii de la Inspecţia Muncii au dat 51 de amenzi agenţiilor de ocupare a forţei de muncă în valoare de peste 330 de mii de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cine vrea să muncească în străinătate trebuie să vină cu bani de acasă