Antena Meniu Search
x

Cod portocaliu de ninsoare şi viscol în judeţele Suceava şi Neamţ. Zeci de gospodării ÎN BEZNĂ

Octombrie a dat covorul de frunze pe un strat consistent de zăpadă

Vezi și

 Octombrie a dat covorul de frunze pe un strat consistent de zăpadă. E cod portocaliu de ninsoare şi viscol în judeţele Suceava şi Neamţ, iar zăpada s-a depus deja şi a început să creeze probleme. Vremea rea nu iartă însă pe nimeni. Trei sferturi din ţară se află sub cod galben de ploi.

Din cauza zăpezii, mai multe maşini au derapat şi au ajuns în şanţ, mii de gospodării din 30 de localităţi au rămas în beznă iar vântul a pus la pământ mai mulţi copaci. Zăpada necurăţată de pe şosea ascunde sub ea un adevărat pericol pentru şoferi. Poleiul. Iar pentru că zăpada s-a aşternut atunci când trebuia să se aşterne stratul de frunze, cele mai multe dintre maşini nu sunt echipate cu anvelope de iarnă.

Odată cu lăsarea întunericului, zăpada a lăsat în beznă mai multe gospodării din 30 de localităţi din judeţul Suceava. Firele de electricitate au cedat sub greutatea zăpezii. Nici copacii nu au rezistat în faţa ierni timpurii. Zeci de arbori au fost doborâţi, iar circulaţia a fost întreruptă până când pompierii au intervenit.

Nici cei care au circulat cu trenul nu au avut parte de o călătorie prea plăcută. Legătura feroviară dintre Moldova şi Ardeal a fost întreruptă, iar garniturile au rămas blocate în diferite staţii CFR, după ce mai mulţi copaci s-au prăbuşit peste calea ferată. Zăpada viscolită a făcut ravagii şi in Neamţ. Două autocare cu aproape 100 de pasageri care au ramas înzăpezite în Cheile Bicazului au fost deblocate cu ajutorul drumarilor. În Pasul Tihuţa, o zonă care le crează mari probleme şoferilor în fiecare an, autorităţile sunt pregătite oricând să intervină.

Meteorologii menţin codul portocaliu de ninsoare şi viscol în judeţele Suceava şi Neamţ, până la ora 10. Codul galben de ploaie este valabil până la ora 18.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cod portocaliu de ninsoare şi viscol în judeţele Suceava şi Neamţ. Zeci de gospodării ÎN BEZNĂ