Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Copiii la varsta a treia

Suntem obisnuiti sa delimitam copilaria de la venirea pe lume pana pe primul buletin. Dar cat de tanar te simti nu are nicio legatura cu varsta

Vezi și

Cativa bunici din Brasov au vrut, macar pentru o zi, sa dea in mintea copiilor. Si-au adus nepotii la un eveniment organizat pentru copii, dar n-au putut sa stea deoparte si sa-i lase pe prichindei sa se distreze. Asa ca, pentru cateva ore, s-au intors in timp. Si s-au jucat ca pe vremuri. Return to index of stories...

In mintea tinerilor, bunicii sunt acele persoane trecute prin viata, pline de sfaturi bune, cu tabieturile lor si, uneori, cu pareri si idei invechite. Ii putem vedea pe prispa casei, in piata targuindu-se la pretul unui kilogram de pepene, dar in niciun caz nu-i vedem in parc, jucandu-se. Ajungi sa-ti fie dor de copilarie abia atunci cand viata de om mare te cam doboara. “Sa stiti ca multe lucruri se invata chiar de la copii. La batranete, intr-adevar asa este. Dam in mintea copiilor si ne place”, a spus un bunic.

Domnul Stelica are 79 de ani si un suflet tanar ca la 14 ani. De cand il vezi, iti dai seama ca nu se incadreaza deloc in tiparele unui batranel clasic. Are o salopeta strengareasca, ce se asorteaza cu zambetul din coltul gurii si un tricou in culori vii. Cu stangacie, incearca sa jongleze. Nu-i prea iese. Dar generatia tanara vine in ajutor. E mai tanar si mai vesel decat multi oameni de varsta lui. Zambeste, se joaca, alearga se agita ca un copil. Cum se mentine atat de tanar? Simplu. Merge pe bicicleta. “In fiecare zi,. 50, 60 de kilometri ii fac. Fac piata. Am si o remorca dupa ea. Orice am nevoie, fac cu bicicleta decat cum fac cu masina”, a detaliat batranul.

Ar mai fi ceva. Cheful de viata. Cu cat mai mult, cu atat mai bine. Urmatorii bunici au inteles asta. E drept, au venit cu nepotii la un festival organizat pentru copii. Dar nu au putut sa stea deoparte. “ Ma distrez, particip. Dar cand vad copiii jucandu-se parca imi vine si mie pofta de joaca. Imi amintesc din copilarie. Noi aveam alte jocuri, astea-s altele si sunt curioase, adica sa le exersezi sau sa le practici”, a marturisit o bunicuta.

Bunicii nu doar ca au tinut pasul cu nepotii, ba chiar i-au invatat lucruri noi. Si le-au demonstrat ca varsta nu conteaza atunci cand vrei sa te simti bine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Copiii la varsta a treia