Antena Meniu Search
x

Cresc amenzile de circulaţie

Am primit o veste bună zilele astea- creşte salariul minim. Avem acum şi una proastă. Cresc şi amenzile de circulaţie.De anul viitor, şoferii care nu respectă legea vor plăti mai mult pentru greşelile lor

Vezi și

Am primit o veste bună zilele astea- creşte salariul minim. Avem acum şi una proastă. Cresc şi amenzile de circulaţie.De anul viitor, şoferii care nu respectă legea vor plăti mai mult pentru greşelile lor. 

Şoferii ar trebui să se gândească de două ori înainte să încalce legea. De la 1 ianuarie 2015 salariul minim pe economie va fi de 975 de lei, aşa că şi valoarea unui punct - amendă va ajunge la 97,5 lei. Dacă această majorare nu îi sperie pe şoferi, atunci cu siguranţă situaţia se va schimba din iulie, când salariul minim va ajunge la 1050 de lei. Asta înseamnă că şoferii care nu poartă centura de siguraţă, vorbesc la telefonul mobil în timpul condusului sau parchează în loc nepermis vor scoate din buzunar cel puţin 210 lei.

Cei cu abateri mai grave care nu opresc la semnul stop sau care blochează intersecţia ar putea fi sancţionaţi chiar şi cu 630 de lei. Cele mai mari amenzi se aplică însă celor care conduc o maşină cu Inspecţia Tehnică Periodică expirată sau care nu are plăcuţe de înmtriculare. În aceste două cazuri amenda ajunge la 2100 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Cresc amenzile de circulaţie