Antena Meniu Search
x

Au început controalele în Centrul Vechi al Capitalei, unde mai multe construcţii sunt în pericol de dezastru

Incendiul care a avut loc recent în Centrul Vechi al Capitalei le-a reamintit autorităţilor că zona este - practic - o bombă cu ceas. În consecinţă, au început controalele. Atât la construcţiile aflate într-o stare precară, cât şi la localurile amenajate printre ruine.

Vezi și

Incendiul care a avut loc recent în Centrul Vechi al Capitalei le-a reamintit autorităţilor că zona este - practic - o bombă cu ceas. În consecinţă, au început controalele. Atât la construcţiile aflate într-o stare precară, cât şi la localurile amenajate printre ruine. Şi nu au fost deloc încântaţi de ceea ce au descoperit. 

La doi paşi de clădirea care a ars, un imobil aproape că se sprijină doar pe structura de lemn improvizată, iar în curtea interioară a crescut o adevărată pădure. Imaginile surprinse de un amator arată iminenţa unui dezastru. Prin fisurile din pereţi încape pumnul. În exterior, muncitorii construiesc o structură de lemn pentru a bloca accesul printre ruine.

Asta în timp ce autorităţile şi-au adus aminte că în Centrul Vechi există branşamente ilegale la reţeaua electrică şi oameni care locuiesc, doar ei ştiu cum, printre pereţii şubrezi.

Curţile interioare şi încăperile clădirilor abandonate s-au umplut de gunoaie. Într-un bloc în care oricine poate intra, imaginea este dezolantă.

Aproape 20 de persoane care locuiau într-un bloc lipit de clădirea care a ars au fost mutate în locuinţe ale primăriei. Oamenii vor sta aproape doi ani în noile locuinţe, până când blocul lor va fi consolidat. Surse din anchetă spun că imobilul de la care a pornit focul nu era racordat la curent electric.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Au început controalele în Centrul Vechi al Capitalei, unde mai multe construcţii sunt în pericol de dezastru