Antena Meniu Search
x

Drumul crucii, refăcut la Oradea de câteva sute de credincioşi greco-catolici

Un eveniment cu o mare încărcătură spirituală a avut loc aseară, la Oradea. Sute de credincioşi greco-catolici au refăcut, simbolic, Drumul Crucii. Scenele biblice au fost reconstituite de câţiva tineri care au vrut să arate prin ce a trecut Mântuitorul: drumul său pe Dealul Golgotei şi răstignirea.

de Redactia Observator

la 18.04.2019, 11:30

Vezi și

Un eveniment cu o mare încărcătură spirituală a avut loc aseară, la Oradea. Sute de credincioşi greco-catolici au refăcut, simbolic, Drumul Crucii. Scenele biblice au fost reconstituite de câţiva tineri care au vrut să arate prin ce a trecut Mântuitorul: drumul său pe Dealul Golgotei şi răstignirea. Cel care l-a interpretat pe Iisus a purtat în spate o cruce grea de câteva zeci de kilograme. 

La fel ca Iisus, preoţii şi credincioşii au făcut 14 opriri, pentru rugăciune şi reculegere.

Fiecare oprire simbolizează un moment sacru: condamnarea la moarte a lui Isus, purtarea crucii, biciuirea sau momentele în care, sub povară, Mântuitorul s-a prăbuşit la pământ.

Deşi s-au pregătit mai bine de o lună, actorii şi-au stăpânit cu greu emoţiile.

Procesiunea Drumul Crucii este una dintre cele mai vechi tradiţii ale bisericii. Creştinii încearcă să trăiască astfel patimile îndurate de Isus Hristos şi jertfa sa pentru a aduce mântuire oamenilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Drumul crucii, refăcut la Oradea de câteva sute de credincioşi greco-catolici