Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video După 8 ani în Jandarmerie, căţelul Luc a ieşit la "pensie" şi caută stăpân. E loial, jucăuş şi îşi doreşte doar o curte mică

Luc, un câine al Jandarmeriei, caută noi parteneri după ce a servit patria opt ani. Statul l-a scos la pensie, dar încă este agil, are mirosul fin şi nu îi cad epoleţii când iese la joacă cu copiii. Jandarmeria a postat pe social-media anunţul de adopţie şi spune că Luc nu are mari pretenţii: o curte cât de mică şi un stăpân amator de plimbări în natură.

de Redactia Observator

la 10.10.2024 , 20:47

Ciobănescul german în vârstă de 10 ani este în formă excelentă după ce şi-a trăit aproape toată viaţa în misiuni. A ieşit la pensie de la Jadarmeria Mureş, iar oamenii cu care a făcut echipă se despart greu de el. "A fost un câine de prelucrare urme şi căutare persoane. Şi-a făcut treaba foarte bine în curs de aproximativ 8 ani de zile. E un câine foarte devotat, foarte cuminte, jucăuş", ne spune Raul Dunca, conductor jandarm.

Postarea dedicată câinelui pensionar

Jandarmul care i-a fost „coleg“ a vrut să îl adopte, dar nu deţine spaţiul de care are nevoie Luc, obişnuit cu o viaţă activă. "Ar fi bine dacă într-o grădină mică, pe teren plan, nu etaj, nu scări, să-şi trăiască cât mai are în condiţiile astea bune. Este foarte inteligent, deci cel mai uşor se învaţă ciobănescul german", explică Palosi Csaba, medic veterinar.

Vezi și

Jandarmeria Română a lăsat pe Facebook o postare dedicată câinelui pensionar şi speră să îi găsească repede un stăpân.

Ciobăneştii germani au speranţă de viaţă medie de 15 ani şi sunt una dintre cele mai căutate rase. Loialitatea, răbadarea şi devotamentul de neclinitit îi fac ideali pentru pază chiar şi în familiile cu mulţi copii. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Preferaţi să plătiţi cu cardul sau cash atunci când faceţi cumpărături?
Observator » Ştiri sociale » După 8 ani în Jandarmerie, căţelul Luc a ieşit la "pensie" şi caută stăpân. E loial, jucăuş şi îşi doreşte doar o curte mică