Antena Meniu Search
x

Epidemia de rujeolă face ravagii în România! Încă un copil a murit!

O boală perfect tratabilă ucide în România. Rujeola. În epidemia care face ravagii la noi a murit al şaptelea copil. Un băiat de 14 ani nevaccinat s-a stins la Spitalul Matei Balş din Bucureşti. E posibil să vorbim şi de al optulea deces.

Vezi și

O boală perfect tratabilă ucide în România. Rujeola. În epidemia care face ravagii la noi a murit al şaptelea copil. Un băiat de 14 ani nevaccinat s-a stins la Spitalul Matei Balş din Bucureşti. E posibil să vorbim şi de al optulea deces.

România, 2016. Suntem în plină epidemie. Într-un singur an, rujeola a ucis mai mulţi oameni decât în ultimii ani la un loc. Şapte. Ultima victimă confirmată, un copil, s-a stins chiar în Capitală . 

"Din păcate, a fost înregistrat un nou deces, al şaptelea, vorbim de un copil care nu fusese vaccinat înainte şi care a făcut rujeolă", spune Valentin Popescu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănăţii.

În vârstă de 14 ani, băiatul suferea şi de o boală autoimună. Adolescentul a fost internat în stare gravă, în urmă cu câteva zile, la Institutul Matei Balş, din Capitală. Medicii au observat că, pe lângă boala cronică de care suferea, manifesta şi simptome ale rujeolei. La scurt timp, acesta a decedat, iar Institutul Cantacuzino a confirmat prezenţa bolii în organism. Medicii nu au niciun dubiu. Rujeola l-a ucis.

Pe acelaşi subiect

Iar bilanţul tragic poate creşte. Un al optulea copil a murit, posibil tot de rujeolă, în Craiova. O fetiţă nevaccinată,  în vârstă de un an, recent întoarsă din Italia. Cei patru fraţi ai ei sunt, de asemenea, în pericol. Toţi au simptome de rujeolă şi nici măcar unul nu este vaccinat.

"Particularitatea acestei epidemii este că afectează copiii sub un an", precizează Valentin Popescu.

Ecuaţia este simplă, arată datele. Tot mai mulţi părinţi refuză să îşi imunizeze pruncii. Cu cât rata vaccinării scade, cu atât creşte rata îmbolnăvirii. Aşa a ajuns România în mijlocul unei epidemii ce pare să scape de sub control. 

De la începutul anului, aproape 1.500 de români au fost diagnosticaţi cu rujeolă. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în vestul şi nord-vestul ţării. Cei mai afectaţi au fost copiii cu vârstă de până în patru ani. Mai exact, au existat peste 600 de cazuri. 

În spitalul de boli infecţioase din Târgu Mureş, unul dintre cele mai afectate oraşe, Anca nu mai are linişte de zile întregi. Dintre cei doi copii ai săi, unul este deja bolnav de rujeolă, iar celălalt, un prunc de numai 7 luni, e în pericol. Amândoi au intrat în contact cu un verişor nevaccinat. 

Medicii şi autorităţile spun că simpla vaccinare ar putea opri epidemia care a luat deja 7 vieţi anul acesta. Comparativ, anul trecut, au fost şapte români, cu totul, diagnosticaţi cu rujeolă şi nici măcar un deces. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Epidemia de rujeolă face ravagii în România! Încă un copil a murit!