Antena Meniu Search
x

TULBURĂTOR! Copiii sirieni rămaşi orfani în urma luptelor din Alep cer CU DISPERARE să fie salvaţi (VIDEO)

Zeci de copii care trăiesc în singurul orfelinat din oraşul Alep, distrus în urma luptelor care se duc de ani de zile în Siria, fac un apel disperat să fie salvaţi înainte de a fi ucişi.

Zeci de copii care trăiesc în singurul orfelinat din oraşul Alep, distrus în urma luptelor care se duc de ani de zile în Siria, fac un apel disperat să fie salvaţi înainte de a fi ucişi.

Copiii, care au rămas orfani de tată şi de mamă, cer comunităţii internaţionale să fie salvaţi.

În imagini, copiii apar unii lânga alţii, in timp ce o fetiţă pe nume Yasmeen Kanuz, de 10 ani, cere ajutorul organizaţiilor pentru drepturile omului să-i ajute să iasă din oraşul distrus de război.

"Bună! Aceasta poate fi ultima zi în care mă vedeţi în viaţă sau îmi auziţi vocea. Mă numesc Yasmeen şi am 10 ani. Stau în acest orfelinat de doi ani, după ce mama şi tatăl meu au fost ucişi. Fac acest apel în numele drepturilor omului şi drepturilor copilului. Vrem să fim evacuaţi din Alep. Aceşti copii sunt fraţii şi surorile mele. Ne dorim pace. Nu putem ieşi afară din cauza bombelor. Vrem să trăim la fel ca toţi ceilalţi", este apelul fetiţei de 10 ani.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Orfelinatul a fost înfiinţat în urmă cu 2 ani şi a ajuns de la 10 la 47 de copii.

Ieri, veştile venite de la Alep păreau să indice o încetare a focului, după ce rebelii au fost de acord să se predea în urma ofensivei lansate în ultimele zile de forţele guvernamentale. Însă, după numai câteva ore, lupte au reînceput.

Joi dimineaţă s-a ajuns la un nou acord, iar operaţiunile de evacuare a civililor au început.

Activiştii au anunţat joi dimineaţă continuarea operaţiunii de evacuare a câtorva mii de civili şi luptători rebeli din ultimele bastioane asediate ale metropolei Alep.

Comitetul Internaţional de la Crucea Roşie a anunţat că a demarat o operaţiune în vederea evacuării a 200 de răniţi în timpul armistiţiului fragil, iar autobuzele şi ambulanţele au plecat deja spre enclava asediată din Alep.

Rusia a menţionat de asemenea începerea evacuării a 5.000 de rebeli sirieni şi a rudelor acestora din estul metropolei.

Locuitorii din enclava rebelă şi-au ars bunurile pe care nu le pot lua cu ei în timpul evacuării, pentru că nu vor ca acestea să fie furate de forţele guvernamentale. 

”În faţa fiecărei locuinţe poţi să vezi un mic foc cu acte şi haine femeieşti”, a declarat un martor.

Acordul de evacuare include un pasaj sigur şi pentru răniţii blocaţi în satele şiite Foua şi Kefraya, care au fost asediate de către militanţii rebeli sunniţi din Siria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » TULBURĂTOR! Copiii sirieni rămaşi orfani în urma luptelor din Alep cer CU DISPERARE să fie salvaţi (VIDEO)