Antena Meniu Search
x

Este oficial! Produsele importate din Occident de ţările din Estul Europei sunt mult mai slabe calitativ decât cele vândute în vest!

Diferenţele sunt nenumărate. Alimentele destinate Europei de Est conţin mai puţină carne şi mai multă grăsime, altele au prea mulţi conservanţi artificiali sau îndulcitori, iar altele au greutatea mai mică.

Vezi și

Diferenţele sunt nenumărate. Alimentele destinate Europei de Est conţin mai puţină carne şi mai multă grăsime, altele au prea mulţi conservanţi artificiali sau îndulcitori, iar altele au greutatea mai mică.

Consiliul Agricultură și Pescuit din cadrul Consiliului UE a analizat studiile făcute de către mai multe state membre pe tema dublului standard de calitate între produsele din Estul şi din Vestul Europei, iar concluzia a fost că aceste discrepanţe există.

Rezultatele au arătat că există diferenţe în ceea ce priveşte compoziţia, gustul şi ingredientele produselor vânduse în Estul Europei spre deosebire de cele vândute în Vestul Europei, şi aici vorbim despre produse alimentare, produse de toaletă şi dezinfectanţi. Astfel, Consiliul Agricultură şi Pescuit a trimis o interpelare Comisiei Europene, prin care solicita să aibă în vedere acțiuni adecvate, inclusiv elaborarea unor acte legislative la nivelul UE.

Până acum însă autorităţile implicate nu au dorit să facă publice informaţiile despre modul în care se desfăşoară această anchetă, ministrul Agriculturii Petre Daea menţionând în mai multe rânduri că detaliile vor fi aflate după finalizarea anchetei.

Potrivit informaţiilor, ancheta locală vizează produsele de bază- carne, peşte, lactate, legume şi fructe. Pe acest subiect s-a s-a sesizat din oficiu şi Avocatul Poporului. Conform unui comunicat al instituţiei, sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a două articole din Constituţie privind egalitatea în drepturi şi dreptul la ocrotirea sănătăţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Este oficial! Produsele importate din Occident de ţările din Estul Europei sunt mult mai slabe calitativ decât cele vândute în vest!