Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Fetiţa care a sfidat moartea

I se spune Degeţica. Când s-a născut, era cât o palmă. Cântărea puţin peste 700 de grame, iar medicii au crezut-o moartă. Mama ei a strâns-o la piept, a plâns peste trupul ei firav şi i-a dat viaţă prin lacrimi şi rugăciuni. Este destinul de poveste al unei fetiţe care a învins moartea. A supravieţuit.

de Redactia Observator

la 11.02.2014 , 20:01

 Aplecaţi peste leagănul ei, cei doi părinţi îşi sorb fetiţa din priviri. O iau în braţe cu grijă şi o copleşesc cu săruturi. Ţin la piept un miracol. Un copil care a uimit medicina şi care a sfidat moartea.

A luptat încă din pântece. Avea doar şase luni când a decis să vină pe lume. Medicii au crezut-o pierdută. Dar au luptat pentru ea.

Aşa a început destinul ei de poveste.

Vezi și

Era de cinci ori mai mică decât acum. Mai mică decât o palmă. Mai firavă decât un porţelan. Medicii i-au dat şanse infime la viaţă. De numai 2%. Şi i-au spus mamei sale că trebuie să-şi ia rămas-bun.

Dar primele două ore au trecut cu bine. Au urmat alte două, apoi o zi, apoi o săptămână. Fetiţa a supravieţuit. A fost botezată şi a primit numele Narcisa.

Astăzi ar fi trebuit să împlinească o lună. Are deja patru şi a atins în sfârşit greutatea unui nou-născut. 3 kilograme şi jumătate. Dar lupta nu s-a încheiat aici.

Are nevoie de o listă lungă de vitamine, ca să se dezvolte normal. Iar părinţii ei au nevoie de ajutor. Nu vor să ceară nimic, dar sunt îngroziţi că nu-i pot oferi un viitor fetiţei lor. Casa li se inundă la fiecare ploaie.

Însă problemele nu le umbresc fericirea pe care le-o aduce Narcisa.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Fetiţa care a sfidat moartea