Antena Meniu Search
x

Dacă încălcaţi regulile de circulaţie în străintătate, veţi plăti amenda!

Din 15 ianuarie statele membre ale Uniunii Europene au adoptat o lege care permite statelor să colaboreze când vine vorba de plata sancţiunilor.

Vezi și

Atenţie şoferi! Chiar dacă încălcaţi regulile de circulaţie în străinătate, amenda tot o plătiţi. Legea este valabilă şi pentru strănii care vin la noi în ţară.

Până acum, şoferii care încălcau legea rutieră a altui stat scăpau ieftin. Amenzile erau doar pe hârtie. Acum, situaţia s-a schimbat. În rău.

Un român surprins de camerele de supraveghere cu o viteză de peste 30 de km la oră în plus faţă de limita legală de viteză va fi sancţionat în România cu aproximativ 300 de lei.

Într o altă ţară, aceeaşi abatere îl poate costa de 3 ori mai mult, în funcţie de legislaţia statului respectiv.

Poliţia statului în care se încalcă legea trimite prin intermediul autorităţilor româneşti amenda acasă. Iar legea se aplică în majoritatea statelor europene.

Excepţie fac Marea Britanie, Irlanda şi Danemarca. Nu numai românii care încalcă legislaţia rutieră a altor state sunt vizaţi, ci şi maşinile cu plăcuţe de înmatriculare străine care circulă în România.

Vizaţi de noua lege sunt şi românii cu maşini înscrise în Bulgaria. Până acum, amenzile pe care le primeau în România erau pură teorie.

Legea a fost publicată în Monitorul Oficial în 15 ianuarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Dacă încălcaţi regulile de circulaţie în străintătate, veţi plăti amenda!