Antena Meniu Search
x

Hingherii din Ploiesti ies la vanatoare de maidanezi in miez de noapte

Reprezentantii unui ONG ii acuza ca au tranchilizat mai multi caini care apoi au disparut fara urma. Oficialii neaga acuzatiile, dar imaginile surprinse de o camera de supraveghere par sa ii contrazica.

Vezi și

14 iunie, ora trei dimineata. O masina de politie isi face aparitia in dreptul Pietei Nord din Ploiesti.

In scurt timp, opresc acolo doua dube albe din care coboara mai multi barbati. Dupa ce vorbesc cateva minute, acestia incep sa adune cainii maidanezi.

Cateva minute mai tarziu, un barbat arunca un animal in spatele uneia dintre dube. Usile se deschid, din nou, dupa cateva secunde, pentru un alt caine.

Intre timp, un barbat care are in mana un pistol cu sageti tranchilizante se indreapta spre locul unde s-au ascuns alte animale.

Un alt barbat se apropie de una dintre dube cu un caine in mana. Il tine de un picior, iar animalul nici macar nu mai are putere sa se zbata pentru viata sa. Masinile pleaca apoi din fata pietei, cu farurile stinse.

Se pare ca animalele nu au ajuns la adapost. “Am declaratiile a zeci de persoane care le-au disparut caini in acea noapte si nu i-au regasit in adapost. Eu i-am recunoscut pe hingheri”, a declarat Elena Badicu, reprezentanta unei asociatii de protective a cainilor.

Dar autoritatile spun ca in noaptea cu pricina, hingherii nu au iesit pe teren: “Programul de lucru este cuprins intre orele 7,30 - 15,30. In afara orelor de program, angajatii nu au voie sa desfasoare activitatile in legatura cu munca lor decat daca au primit dispozitie. In perioada mentionata de dumneavoastra niciun angajat al institutiei nu a primit un asemenea document”.

In afara de animalele care au disparut, pe tot parcursul lunii trecute au fost gasiti in oras mai multi caini comunitari otraviti.

Deocamdata, nu se stie daca animalele otravite sunt cele vanate in miez de noapte. Politistii trebuie sa elucideze acest mister.

Reprezentantii oraganizatiei non-guvernamentale au formulat o plangere penala.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Hingherii din Ploiesti ies la vanatoare de maidanezi in miez de noapte