Antena Meniu Search
x

Imagini de coşmar într-un azil de bătrâni din Ploieşti!

Un azil care seamănă mai degrabă cu un lagăr de exterminare a fost vizitat azi de poliţişti. Ce au găsit acolo întrece orice imaginaţie bolnavă. Bătrânii erau înfometaţi şi ţinuţi în mizerie. Mulţi au ajuns să arate precum nişte schelete vii.

Vezi și

Coşmarul a luat sfârşit pentru cei 37 de bătrâni care au locuit până azi în acest azil ilegal. Bătrânii au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la spital.

Chiar şi medicii s-au îngrozit când au văzut în ce stare erau oamenii. La fel şi inspectorii, la vederea condiţiilor în care trăiau vărstnicii.

Este o mizerie de neimaginat. E şantier. Mâncare se face lângă var, lângă mortar, mucegaiul este pe toţi pereţii, muşte moarte uscate pe sârme, pisicile se plimbă prin bucătărie.

Bătrânii dormeau câte 2-3 în pat şi nu erau schimbaţi cu zilele. Înăuntru miroase a urină. Împărţeau camerele cu pisicile şi găinile care lăsau ouă în cada de baie. Mulţi ajunseseră numai piele şi os pentru că nu erau hrăniţi cum trebuie.

Erau neglijaţi din punct de vedere terapeutic, deci prost hrăniţi, deshidrataţi şi necesită îngrijiri speciale pe care aici nu le aveau.

Familiile plăteau peste 1.000 de lei pentru îngrijirea bătrânilor. Cu toate acestea oamenii nu erau văzuţi de niciun medic. Cei mai mulţi dintre ei sunt imobilizaţi la pat şi suferă de de afecţiuni psihice, aşa că nu pot face diferenţa între ce e bine şi ce e rău pentru ei. Mai grav este că nici rudele nu o fac.

Poliţiştii, însoţiţi de reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, inspectori de la Protecţia Consumatorului au descins azi în azilul ilegal după ce au primit mai multe reclamaţii. Imaginile vorbesc de la sine.

Azilul era defapt o casă închiriată din comuna Păuleşti. Cea care administrează întreaga afacere spune că de fapt i-a salvat pe bătrâni.

Poliţiştii au deschis dosar penal pe numele femeii pentru lipsire de libertate. Din câte se pare, unii bătrâni erau ţinuţi cu forţa acolo. De la începutul anului, 7 dintre bolnavii internaţi aici au murit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Imagini de coşmar într-un azil de bătrâni din Ploieşti!