Imobilizarea, proba practică a polițiștilor. Agenții vor fi instruiţi de către cei de la acţiuni speciale
Mai marii poliţiei iau măsuri după ce în spaţiul public au apărut tot mai multe filmări în care poliţiştii sunt umiliţi de cei pe care vor să îi imobilizeze. Până la un nou set de proceduri, au început pregătirea tactică!
Mai marii poliţiei iau măsuri după ce în spaţiul public au apărut tot mai multe filmări în care poliţiştii sunt umiliţi de cei pe care vor să îi imobilizeze. Până la un nou set de proceduri, au început pregătirea tactică!
Cu exemple de cum se acţionează în teren cu oameni obişnuiţi, neînarmaţi, dar furioşi. Şi exemple de cum trebuie să acţioneze un om al legii.
"Poate să intervină o greşeală când poliţistul someză, când poliţistul cere cetăţeanului, oricare, să facă un anumit lucru. În momentul în care cetăţeanul nu respectă aceste dispoziţii, conform legii, poliţistul este abilitat să folosească forţa", spune Marius Voicu, şeful Poliţiei Capitalei.
Poliţiştii de la circulaţie şi ordine publică învaţă acum tehnici de imobilizare pentru ca scenele filmate şi apărute în spaţiul public, în ultima vreme, să nu se mai repete.
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 15 februarie, Sfântul Apostol Onisim. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 15-16 februarie. Ce nu trebuie să ratezi
- Antrenează-ți creierul ca un campion: Cursurile Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, Sesiunea...
- 14 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
"Vrem de uniformizăm, să creem acele deprinderi, acele reflexe ale poliţistului pentru a acţiona corect. Şi a se proteja pe sine, dar şi pe cetăţeni, în acelaşi timp", adaugă Marius Voicu.
În Capitală, până în acest moment, s-au şcolarizat, dacă putem spune aşa, 700 de poliţişti de la Brogada Rutieră şi de la ordine publică. Şi urmează şi restul poliţiştilor să participe la cursurile de două zile care, practic îi învaţă cum să acţioneze în teren.
Cursaţii de astăzi spun că meseria se învaţă în stradă.
Deşi sunt tineri, s-au confruntat deja cu o mulţime de cazuri care i-au pus în dificultate.
"Am avut parte de un ultraj. Aveam cam vreo 6 luni de când eram poliţist şi într-adevăr nu am fost foarte bine pregătit. m-a luat prin surprindere, dar cu ajutorul colegilor am rezolvat-o cu bine", mărturiseşte Andrei Varghida, de la Brigada Rutieră.
Pregătirea fizică este obligaţie de serviciu a poliţiştilor și trebuie să se desfăşoare săptpămânal, în funcţie de structură, de la 4 la 8 ore pe săptămână.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰