Antena Meniu Search
x

În medicina românească avem legi noi și obieciuri vechi!

Avem o lege nouă, dar obiceiurile sunt încă vechi. Deşi de ieri a intrat în vigoare pachetul de servicii medicale de bază, în policlinici şi spitale, lucrurile merg ca până acum. Cine are nevoie de analize urgent trebuie să plătească.

Vezi și

Avem o lege nouă, dar obiceiurile sunt încă vechi. Deşi de ieri a intrat în vigoare pachetul de servicii medicale de bază, în policlinici şi spitale, lucrurile merg ca până acum. Cine are nevoie de analize urgent trebuie să plătească 

Cine vrea gratuit, aşa cum are dreptul, mai aşteaptă. Autorităţile promit că în scurtă vreme lucrurile se vor rezolva. Faptul că pacienţii nu mai merg la spital ca să-şi rezolve problemele de sănătate va aduce mai mulţi bani la policlinici. Mamografia este o investigaţie, care, de ieri, e gratuită pentru orice asigurat cu bilet de trimitere de la medicul de familie.

Avem o lege nouă, dar banii sunt deocamdată aceiaşi. Iar policlinicile care trebuie să preia, dintr-o dată, un număr mare de pacienţi nu au întotdeauna cu ce să-i trateze.

De la 1 iunie, problema doamnei s-ar fi rezolvat într-o zi. Peste o sută de boli, printre care pneumonia, cistita, dar şi întreruperea sarcinii vor fi tratate în spital, dar fără să fie nevoie de internare. Tot cu spitalizare de zi vor fi rezolvate alte o sută de diagnostice pentru care e nevoie de intervenţie chirurgicală. De exemplu o operaţie de amigdalită.

Autorităţile promit şi că se va reduce timpul de aşteptare pentru analize sau consultaţii. Asta deşi, în lege, este prevăzut faptul că programările la consultaţiile de specialitate se vor face în funcţie de gravitatea cazului. Un pacient ar putea rămâne pe lista de aşteptare de la câteva zile până la câteva luni

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » În medicina românească avem legi noi și obieciuri vechi!