Antena Meniu Search
x

În noua casă a migranților, azilul pentru refugiaţi din Bucureşti, mişună ploşniţele, plouă prin acoperiş, iar duşul se face în chiuvetă

România îngrozeşte valul de migranţi! Urmăriţi imagini filmate în exclusivitate de Observator în azilul pentru refugiaţi din Bucureşti. În noua casă a celor fugiţi de război, persecuţii şi foamete, mişună ploşniţele, plouă prin acoperiş, iar duşul se face în chiuvetă.

Vezi și

România îngrozeşte valul de migranţi! Urmăriţi imagini filmate în exclusivitate de Observator în azilul pentru refugiaţi din Bucureşti. În noua casă a celor fugiţi de război, persecuţii şi foamete, mişună ploşniţele, plouă prin acoperiş, iar duşul se face în chiuvetă.

Au fugit din calea războiului, au mers mii de kilometri pe jos, pentru o viaţă mai bună, şi au ajuns în România.

Patul e mai bătrân decât mulţi dintre refugiaţi, pătura de pe saltea nu a fost schimbată anul acesta, iar în cameră... plouă. Nu poţi merge desculţ pe mocheta mâncată de vreme. Nici nu poţi să dormi între pereţii negri. Toaleta nu funcţionează, iar duşul se face în chiuvetă. 

Ahmed împarte patul cu ploşniţele.

Pe acelaşi subiect

Centrul pentru refugiaţi din Bucureşti a fost ridicat într-un fost bloc pentru nefamilişti. Are aceeaşi compartimentare, astfel că în doar câţiva metri pătraţi dorm şi 6 suflete. De o modernizare nu poate să fie vorba în condiţiile în care faţada se desprinde, iar cea mai recentă prioritate a fost vopsirea gardului.

Pe hârtie, 350 de imigranţi se adăpostesc în fiecare noapte aici. Însă mulţi preferă să doarmă în parcul de lângă adăpost. Aşa face şi Salem. Banca din parc e pat, iar cişmeaua e locul unde se spală. Măcar aici apa e din belşug.

"Dorm în parc, e mai sigur, deşi sunt conştient că societatea nu are cum să mă accepte. Miros. În centru, nu a mers apa timp de două săptămâni. Nu am avut cum să mă spăl", se plânge Salem.

Autorităţile spun că azilul din Bucureşti este renovat, nu este aglomerat şi are condiţii europene, ultramoderne. 

"Nu sunt probleme. Centru este renovat. Nu e un centru aglomerat. Sunt condiţii europene, ultramoderne", este reacţia Inspectoratului General pentru Imigrări. 

Pentru cei mai mulţi migranţi, ţara noastră este doar puntea către Occident. Din Bucureşti, pornesc zilnic în grupuri către vest - 30 de refugiaţi au fost prinşi ieri într-un tren care plecase din Gara de Nord spre Budapesta. Alte câteva zeci s-au refugiat în parcurile din Timişoara. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » În noua casă a migranților, azilul pentru refugiaţi din Bucureşti, mişună ploşniţele, plouă prin acoperiş, iar duşul se face în chiuvetă