Antena Meniu Search
x

Incendiu în clubul Colectiv. 6 persoane în stare gravă la spital

La spitalul Universitar, 6 dintre răniţi încă nu au câştigat pariul cu viaţa

Vezi și

La spitalul Universitar, 6 dintre răniţi încă nu au câştigat pariul cu viaţa. În camera de gardă, la scurtă vreme după ce a fost adus de un echipaj SMURD, un tânăr şi-a dat ultima suflare. Printre supravieţuitori e şi un cetăţean german, care a fost dus la Terapie Intensivă. 

Evoluţia răniţilor, în cele mai multe cazuri, este greu de anticipat. Zeci de cadre medicale au luptat, azi noapte, pentru viaţa pacienţilor aduşi aici. Şi încă mai luptă. La Spitalul Universitar au ajuns 25 de persoane. Aflată într-o stare extrem de gravă, una dintre ele şi-a dat ultima suflare în Unitatea de Primiri Urgenţe. Restul au primit îngrijiri medicale în funcţie de gravitatea stării în care se aflau.

A fost o întreagă mobilizare aseară, în rândul tuturor echipelor de intervenţie, de la Poliţie, până la Pompieri şi cadre medicale. Câţi medici şi câte asistente au venit de acasă? Câţi au fost chemaţi şi câţi au venit de bunăvoie?

Cei 24 de răniţi sunt îngrijiţi la Spitalul Universitar. Rudele şi apropiaţii acestora aşteaptă, încă de aseară, aici. Pentru ei, dar şi pentru pacienţii conştienţi există suport de specialitate. Psihologi şi asistenţi sociali încearcă să ajute la detensionarea stării provocate de tragedia din această noapte.

Şase dintre cei 24 de pacienţi internaţi la Spitalul Universitar din Bucureşti sunt în stare foarte gravă, a declarat managerul unităţii medicale, Cătălin Cârstoiu, care a precizat că o singură persoană are o evoluţie bună şi a fost detubată, însă a rămas în continuare la terapie intensivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Incendiu în clubul Colectiv. 6 persoane în stare gravă la spital