Antena Meniu Search
x

Zeci de oameni înșelați de agenții de modelling false. Promit celebritate pentru doar 100 de lei, după care nu mai dau niciun semn!

Indivizi care se prezintă ca fiind agenţi de modelling, opresc trecătorii, de la copii la bătrâni, şi-i ademenesc cu promisiuni deşarte.

Vezi și

Indivizi care se prezintă ca fiind agenţi de modelling opresc trecătorii, de la copii la bătrâni şi-i ademenesc cu promisiuni deşarte. Se întâmplă chiar în centrul municipiului Târgu Mureş. Oameni dornici de celebritate sunt convinşi să plătească de la 100 de lei în sus şi semnează contracte pentru şedinţe foto sau reclame. Li se taie şi chitanţă, dar ulterior contractele nu sunt niciodată onorate.

"Te văd, aşa, o fată destul de OK. Trebuie lejer aranjată de un profesionist. Adică puţin machiată, puţin coafată... După aceea, vei fi şi plătită pentru asta, plus că produsele o să-ţi rămână cadou" -  aşa sunt abordate victimele.

Aşa zişii agenţi le promit celebritate şi, de cele mai multe ori, reuşesc să-i aducă în biroul lor pe creduli.

"Ni s-a promis că ne va programa copilul cu poze, îl va îmbrăca. Ne-au cerut 100 de lei, i-am dat şi ne-am dat seama că am fost înşelaţi. Au zis că ei sunt în regulă şi nimeni nu poate să le facă nimic, am semnat pentru chitanţa respectivă", se plânge o femeie păcălită. 

Sub această umbrelă a chitanţelor şi a semnăturii celor înşelaţi, indivizii fură legal.

O femeie a fost inspirată să nu accepte oferta pe loc.

"M-au chemat să-mi facă o ofertă, dacă doresc să-mi facă un machiaj, o coafare". mărturiseşte femeia. 

În acest caz au avut loc şase percheziţii în mai multe judeţe din ţară.

Andreea Pop, purtător de cuvânt I.P.J. Mureș: "În perioada 2016 - 2017, reprezentanţii unei societăţi comerciale ar fi racolat mai multe victime de diferite vârste în centrul municipiului Târgu Mureş, promiţându-le faptul că, în schimbul unor sume cuprinse între 100 şi 2000 de lei, urma să-i promoveze pe diferite site-uri, în scopul încheierii unor contracte cu diverse societăţi de publicitate sau modelling."

Iar reţeaua ar avea acoperire naţională.

Andreea Pop, purtător de cuvânt I.P.J. Mureș: "Aceleaşi persoane ar fi înfiinţat, în mod succesiv, mai multe societăţi comerciale care ar fi deschis puncte de lucru în toată ţara însă nu ar fi efectuat niciodată demersuri în sensul celor promise cu ocazia încheierii contractelor."

La percheziţii poliţiştii au ridicat 21 de mii de lei, mai multe calculatoare, laptopuri şi documente. Iar cercetările continuă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Zeci de oameni înșelați de agenții de modelling false. Promit celebritate pentru doar 100 de lei, după care nu mai dau niciun semn!