Antena Meniu Search
x

O insulă de gunoaie s-a format pe râul Olt, după inundațiile din ultima perioadă (Video)

O insulă de gunoie a apărut pe râul Olt, în apropiere de Făgăraş. După ultima inundaţie, gunoaiele aruncate pe zeci de kilometri au ajuns în râu. Pe insula plutitoare sunt de toate, de la pet-uri la televizoare, frigidere sau coteţe.

de Redactia Observator

la 14.08.2020, 22:29

Vezi și
  • Reprezentanții Hidroelectrica au 30 de zile la dispoziție pentru a îndepărta deșeurile.

Din dronă, dezastrul se vede cel mai bine. Tone de gunoaie plutesc în zona barajului din localitatea Dridif, din Braşov. Insula plutitoare formată din deşeuri are o suprafaţă de două hectare şi jumătate. Practic, cât vezi cu ochii numai gunoaie. 

Barajul de acumulare de lângă Făgăraş este primul de pe râul Olt şi toate deşeurile de pe munte se adună aici, după fiecare inundaţie. Pescarii spun că situaţia nu e nouă, se întâmplă deja de 2-3 ani. Abia au loc să-şi arunce undiţele printre bidoane, conserve sau crengi. 

Barajul este în administrarea Hidroelectrica, societate care are și atribuția de a îl curăța. Reprezentanţii societăţii susţin că strâng periodic gunoaiele, dar nu pot ţine ritmul cu oamenii care le aruncă. 

Mihai Uță, director SGA Brașov: Gunoaiele s-au adunat după inundaţiile de anul acesta, care au venit de pe cursurile de apă, aruncate de cetăţenii care nu vor să respecte mediul. Cei de la Hidroelectrica deja au făcut demersuri în acest sens. Când au fost apele mari, au curăţat tot ce se aruncă pe cursul de apă.

Societarea a primit un avertisment, să cureţe gunoaiele în 30 de zile, altfel riscă 40.000 de lei amendă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » O insulă de gunoaie s-a format pe râul Olt, după inundațiile din ultima perioadă (Video)