Antena Meniu Search
x

Tânără din Iaşi infectată cu o bacterie care distruge ochiul, după ce şi-a cumpărat lentile de contact de pe internet

O tânără din Iaşi care şi-a cumpărat lentile de contact de pe internet a ajuns la spital cu dureri groaznice, după ce s-a infectat cu o bacterie foarte periculoasă, care distruge globul ocular. Medicii au descoperit şi că tânăra nici nu igienizase lentilele corect.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 08.10.2019, 11:24

- Foto Profi Media

O tânără din Iaşi care şi-a cumpărat lentile de contact de pe internet a ajuns la spital cu dureri groaznice, după ce s-a infectat cu o bacterie foarte periculoasă, care distruge globul ocular.

Medicii au descoperit şi că tânăra nici nu igienizase lentilele corect, folosind apă de la robinet pentru a le clăti.

O tânără din Iaşi în pericol să-şi piardă vederea

O tânără din Iaşi a ajuns la spital cu dureri insuportabile la ochi, după ce s-a infectat cu o bacterie foarte periculoasă, care poate distruge globul ocular. Tânăra şi-a cumpărat lentile de contact de pe internet, pe care nu le-ar fi igienizat corect, folosind apă de la robinet pentru a le clăti. 

Medicii spun că situaţia nu este singulară, iar pericolul este uriaş.

"Problema este ca, de foarte multe ori, odata cu lentilele de contact, nu soseste niciun manual de utilizare, fapt pentru care infectiile provocate de acest aspect nu sunt putine. Cea mai frecventa consecinta a utilizarii incorecte este infectia, dar si discomfortul. Multi pacienti nu cunosc modul corect de pastrare a lentilelor de contact, modalitati de igienizare si importanta igienizarii. In general, aceste infectii apar dupa excursiile de weekend, cand lentila se pastreaza in suport si se asaza cu mana murdara. Putini sunt aceia care stiu ca solutia din suport, la un moment dat, nu mai este sterila si trebuie aruncata. Printre erorile de utilizare a lentilelor de contact se numara dormitul fara inlaturarea lentilelor, inlocuirea tardiva a lentilelor, curatarea incorecta a lentilelor, dar si patrunderea apei la nivelul lentilelor in timpul dusului, inotului s.am.d.", a specificat prof. dr. Camelia Bogdanici, medic oftalmolog la Spitalul Clinic Judetean de Urgente "Sf. Spiridon" Iasi, pentru bzi.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Tânără din Iaşi infectată cu o bacterie care distruge ochiul, după ce şi-a cumpărat lentile de contact de pe internet