Antena Meniu Search
x

Sărbătoare mare în regiunea Melnik din Bulgaria. Localnicii serbează Trifon Yarezan, ziua viţei de vie

În regiunea Melnik, din Bulgaria, e sărbătoare mare: Trifon Zarezan - ziua viţei de vie. Trecem din iarnă în primăvară iar asta se face acolo printr-un obicei păstrat din vremea tracilor.

de Redactia Observator

la 06.03.2019, 12:56

Vezi și

În regiunea Melnik, din Bulgaria, e sărbătoare mare: Trifon Zarezan - ziua viţei de vie. Trecem din iarnă în primăvară iar asta se face acolo printr-un obicei păstrat din vremea tracilor. Localnicii scapă de uscăciunile din vie iar la final, stropesc viţa tăiată cu vinul din recolta trecută pentru struguri mai mulţi în acest an.

Pentru asta e nevoie şi de suport divin. Aşa că preoţii sfinţesc via iar sărbătoarea continuă cu festinul. Unul tare bogat, căci femeile pregătesc bucate de tot felul.

Şi dacă, la început, localnicii erau cei care se bucurau de moment, acum turiştii sunt cei mai încântaţi. Şi vin special pentru asta, cu zecile, la finalul fiecărei ierni.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Melnik este cel mai mic oraş din Bulgaria. Nu are nici 300 de locuitori. Şi totuşi este celebru mulţumită vinurilor sale. Sunt pline cramele de turişti şi degustători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Sărbătoare mare în regiunea Melnik din Bulgaria. Localnicii serbează Trifon Yarezan, ziua viţei de vie