Antena Meniu Search
x

Video Magazinul de fapte bune, proiectul prin care copiii sunt ajutaţi să primească educaţie

Copiii au nevoie de educație, mai ales cei din mediul rural. Iar cu câteva clickuri oricine poate contribui sa pavarea drumului în viață. Cum? Simplu. Magazinul de fapte bune, pus la punct de câțiva IT-ști din Galați, și-a propus să ajute mai mulți copii să continue studiile. Toți banii strânși din vânzări vor ajunge sub forma de burse la cei nevoiași.

de Adrian Obreja

la 28.12.2021, 14:56

Vezi și

Ideea magazinului de fapte bune, leru.ro, a prins contur când povestea unui copil a ajuns urechile IT-știlor. Băiatul, din mediul rural, olimpic la Chimie, dar cu o situație financiară precară, nu avea bani de transport pentru a ajunge la Olimpiadă. Deși rezultatele la învățătură erau incredibile, părinții nu-l puteau susține să-și îndeplinească visul. 

Așa a apărut leru.ro. Un magazin online unde se poate cumpăra orice, de la decorațiuni de crăciun până la sedințe foto. O mână de oameni și-au pus mintea la contribuție iar rezultatul este de apreciat.

Toate produsele sau serviicile sunt donate, iar banii strânși se transformă în burse pentru copiii cu rezultate bune la școală, dar în pragul abandonului școlar. Iar poveștile copiilor pot fi descoperite chiar pe pagina de internet a magazinului. 

Tinerii IT-ști colaborează cu Fundația Inimă de copil, cea care are copiii incluși în diferite programe. Ei vor asigura toate cele necesare studiului pe tot parcursul anului școlar.

Leru.ro va rămâne deschis spre finalul lunii ianuarie 2022. Atunci se va trage linie și banii strânși vor fi acordați drept burse în valoare de 1.200 de euro. Până atunci, cei implicați speră să strângă mai mult decât și-au propus, adică suma echivalentă a 10 burse. Iar copiii vizați sunt din județele Galați, Vaslui, Brăila și Vrancea. Până acum, s-au strâns din vânzări banii necesari pentru 4 burse. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Magazinul de fapte bune, proiectul prin care copiii sunt ajutaţi să primească educaţie