Antena Meniu Search
x

Masa de Crăciun, bogată în calorii

Mesele îmbelşugate sunt o tradiţie de Crăciun. Fie că vorbim de curcan, carne de porc, sarmale, prăjituri sau cozonac, de obicei, excesul este legătura. Şi asta, peste tot în lume. Un site englez a făcut şi un tur virtual al ţărilor şi a stabilit unde sunt consumate cele mai multe calorii de sărbători

Vezi și

 Mesele îmbelşugate sunt o tradiţie de Crăciun. Fie că vorbim de curcan, carne de porc, sarmale, prăjituri sau cozonac, de obicei, excesul este legătura. Şi asta, peste tot în lume. Un site englez a făcut şi un tur virtual al ţărilor şi a stabilit unde sunt consumate cele mai multe calorii de sărbători.

Suntem pe locul al 13 din 28. Fruntaşi, în acest top al obiceiurile culinare, sunt americanii. Fiecare om ar consuma la masa de Crăciun 3.291 de calorii. Cu doar două calorii mai puţin, urmează pe al doilea loc, cei din Marea Britanie. Franţa, Portugalia, Germania, Brazilia, Spania, Belgia, Danemarca şi Croaţia, sunt ţările care închid top 10. România este pe locul 13, cu 2702 calorii. Site-ul care s-a ocupat de acest tur virtual dă chiar şi un meniu de la noi din ţară. Ciorba de prişoare, friptura de porc, dar şi sarmalele, bineînţeles că se regăsesc. La fel şi cozonacul şi ţuica. Cele mai puţine calorii la masa de Crăciun se consumă în Cehia, 1940 de calorii, Lituania, 1885 şi Japonia cu 1400.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Masa de Crăciun, bogată în calorii