Mielul, ajuns din urmă de struț pentru masa de Paște
Pentru tradiţionalişti masa de Paşte fără miel nu există. Pentru gurmanzi însă struţul e noul miel. Carnea e mai gustoasă, spun aceştia, şi mai sănătoasă pe deasupra. În schimb dăunează mai mult portofelului. De vreo cinci ori mai mult.
Nu suntem în mijlocul savanei africane ci în apropiere de Oradea. Struţii trăiesc aici de ani buni, iar românii au prins deja gustul cărnii lor. Mulţi au ajuns chiar să înlocuiască friptura de miel cu cea de struţ pe masa de Paşte.
Carnea de struţ este sănătoasă, gustoasă dar şi mai scumpă. De CINCI ORI mai scumpă decât cea de miel. Cine nu îşi permite să cumpere un struţ întreg se poate asocia cu alte persoane.
Pe lângă carnea de struţ, la mare căutare în această perioadă sunt şi ouăle de struţ încondeiate. Nu sunt deloc ieftine, însă frumuseţea lor cucereşte imediat. Un ou de struţ pentru încondeiat, în alb, se vinde cu aproximativ 10 euro.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰