Antena Meniu Search
x

Minerii din Valea Jiului au renuntat la greva

A rasarit soarele in Valea Jiului. Minerii au renuntat la greva dupa ce liderii de sindicat au incheiat un contract prin care se asigura livrarea carbunelui pana la sfarsitul lui 2013

Vezi și

"Obositi, disperati, va dati seama, familia acasa, cu problemele. A fost foarte greu, multi au mai cedat fizic, psihic. In mina, asteptarea a fost foarte grea. E greu sa stai la o lumina de lampa 30 de ore, in mina", spun minerii. Cei mai multi au rezistat, insa. Cu gandul la sotii si copii. Au vrut sa se asigure ca vor avea cu ce sa-si intretina familiile.

Liderii de sindicat au reusit sa incheie un contract prin care se asigura livrarea carbunelui extras din minele de la Paroseni, Uricani si Petrila pana la sfarsitul acestui an.

"Din seara asta vor incepe livraile. Vom incarca in jur de 1.000 de tone din seara asta. Toata lumea a iesit din subteran si se indreapta spre case", a declarat Aurel Anghel, directorul Societatii Nationale Inchideri Mine Valea Jiului.

"Le-am prezentat negru pe alb un contract de livrare carbune valabil din 19 iulie pana in 31 decembrie 2013 pe o cantitate de 220.000 de tone de carbune", a spus Lszlo Domokos, Presedintele sindicatului Huila. Pentru o astfel de certitudine, in jur o mie patru sute de oameni au protestat timp de 40 de ore. In subteran s-au inchis o mie de oameni. 19 dintre ei, batrani si bolnavi, n-au putut sa duca lupta pana la final. Li s-a facut rau in mina si au avut nevoie de ajutorul medicilor.

Pe langa respectarea contractului, minerilor li s-a promis ca Societatea Nationala Inchideri Mine Valea Jiului va intra sub tutela ministrului delegat pentru Energie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Minerii din Valea Jiului au renuntat la greva