Antena Meniu Search
x

Mitropolia Moldovei și Bucovinei schimbă o regulă veche în Biserica Ortodoxă: Nunțile pot fi ținute în post

Decizie fără precedent luată de Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Nunțile pot avea loc și în post. Cu o sigură condiție: să se obțină dispensă de la Mitropolie.

de Redactia Observator

la 09.06.2022, 21:09

Mitropolia Moldovei și Bucovinei schimbă o regulă veche în Biserica Ortodoxă: Nunțile pot fi ținute în post - Shutterstock

S-a luat această decizie din cauza pandemiei, care a făcut ca în ultimii doi ani ceremoniile să fie amânate. Dispensa se acordă individual, în funcție de fiecare situație particulară, cu argumente care să susțină aprobarea acestei dispense din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Liber la nunți în post

„Măsura a fost dispusă din cauza pandemiei. Multe nunți s-au amânat astfel încât anul acesta sunt decalate toate, iar disponibilitatea la săli, localuri, este limitată. Deci doar anul acesta există această înțelegere, una motivată de pandemie. Nu este vorba de vreun precedent. Cei care au amânat nunțile în ultimii ani, pe anul acesta rezolvă situația. Este greu de crezut că la anul, tot în post, vor solicita o dispensă. Și acum vor trebui să vină cu argumente, să aducă contractul de la sala de nunți, etc. Pe anul acesta avem deja cereri”, a spus Lucian Apopei, directorul de comunicare de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, potrivit BZI.

Decizia Mitropoliei Moldovei și Bucovinei este îmbrățișată de reprezentanții restaurantelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Mitropolia Moldovei și Bucovinei schimbă o regulă veche în Biserica Ortodoxă: Nunțile pot fi ținute în post