Antena Meniu Search
x

Nu vii la slujbă, primeşti amendă!

Mare e grădina Domnului, dar la Mizil e şi mai mare. Un preot din oraş şi-a ameninţat enoriaşii cu amenzi de sute de lei. Sfânta pedeapsă îi vizează pe cei care nu vor să meargă la slujba de duminică. Nu vii la liturghie, plăteşti 100 de lei. Vii la slujbă, ai discount. 50 de lei.

Vezi și

 O contribuţie pe care fiecare enoriaş trebuie s-o plătească, fie că merge sau nu la biserică. Aşa a înţeles un preot din Mizil să adune bani pentru lăcaşul de cult şi să-i convingă pe necredincioşi să vină la slujba de duminică. Părintele Croitoru şi-a pus ideea zămislită pe hârtie, a ştampilat-o şi a afişat-o în biserică.

Preotul a uitat să menţioneze pe hârtie că taxele sunt benevole. A sperat că frica de Dumnezeu îi va face pe enoriaşi să scoată banii.

Până şi consilierul biserii crede că, doar aşa, oamenii vor da năvală în lăcaşul de cult. După câteva minute de explicaţii şi ajuns în sânul credincioşilor, răbdarea preotului s-a epuizat.

Însă credincioşii se supun cerinţelor bisericeşti. Dacă trebuie, iar rugăciunea este garantată, atunci plătesc. Părintele de la Mizil spune acum că o să scoată afisul, iar banii strânşi deja vor fi folosiţi pentru încălzirea lăcaşului de cult.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie recent de meseriaşi şi nu aţi găsit?

Observator » Stiri sociale » Nu vii la slujbă, primeşti amendă!