Antena Meniu Search
x

Numărul deceselor a ajuns la 39, după ce cinci pacienţi au murit în ţară, iar doi în străinătate. Iohannis: "Sunt cu gândul și cu sufletul alături de familiile îndoliate"

Şapte persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv au murit sâmbătă, cinci în ţară, iar doi în străinătate.

Şapte persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv au murit sâmbătă, cinci în ţară, iar doi în străinătate. Ultima tragedie a avut loc la Spitalul de Arși. Cristian Nitescu, directorul medical al institutiei a declarat pentru Agerpres că decesul a survenit la ora 14.50.

UPDATE 16:11

Presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleante:

"Sunt cu gandul si cu sufletul alaturi de familiile indoliate, care au primit astazi vestea tragica a disparitiei celor dragi, aflati in suferinta in spitale. Dumnezeu sa-i odihneasca!", a scris seful statului pe Facebook.

INML va lucra în regim de urgență duminică.

La Spitalul de Arși din Capitala mai muriseră alți doi pacienți în cursul dimineții de sâmbătă. În total, numărul pacienților decedați în urma incendiului din Club Colectiv a ajuns la 39.

Vă reamintim că doi dintre cei opt pacienţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv care au fost transportaţi, sâmbătă, în Olanda au decedat, unul în ambulanţă spre spital şi un altul la spitalul din Rotterdam, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

Secretarul de stat Raed Arafat a spus, în conferinţa de presă de la Palatul Victoria, că cei doi pacienţi care au decedat erau printre cele opt persoane transferate, cu o aeronavă militară, de la spitale din Capitală la spitale din Olanda.

Printre cei doi pacienţi decedaţi se află o tânără italiancă (20 de ani), care după incendiul din clubul Colectiv fusese internată la Spitalul SRI "Agrippa Ionescu".

Raed Arafat a precizat că în aeronava care a plecat din Capitală spre Rotterdam, Olanda, erau opt pacienţi, dintre care cinci intubaţi şi trei neintubaţi, iar în avionul care a plecat spre Bruxelles, Belgia, trei pacienţi erau intubaţi şi ventilaţi mecanic, iar alţi cinci erau neintubaţi.

Secretarul de stat a precizat că avionul spre Rotterdam a decolat primul, iar la sosise a primit mesaje că toţi pacienţii sunt bine, însă ulterior a fost informat că starea a doi pacienţi s-a agravat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Numărul deceselor a ajuns la 39, după ce cinci pacienţi au murit în ţară, iar doi în străinătate. Iohannis: "Sunt cu gândul și cu sufletul alături de familiile îndoliate"