Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Un spital din Brasov ar putea fi declarat cel mai curat din Europa

Statul se chinuie sa modernizeze spitale. Uneori ii iese, alteori nu prea. Dar exista si locuri private care sunt un exemplu nu doar pentru noi, ci pentru intregul continent. Un astfel de spital, din Brasov, se lupta pentru premiul de cel mai curat spital european.

Vezi și

Pentru multi dintre noi, spital romanesc inseamna mizerie. Rugina, nepasare, lipsuri, resemnare, oameni care vin parca sa moara, nu sa se vindece.

Momentan, pentru Romania zilelor noastre, solutia se numeste investitie privata. Am vrea sa fie alta, am vrea ca statul sa scoata din tolba magica un leac minune care sa scoata sistemul din moartea celebrala. Dar nu se poate, iar micile succese se pierd in marea de mizerie.

Intr-un spital din Brasov, nimic nu este lasat la voia intamplarii. Nici macar vizitele la pacienti. Si nu este vorba doar de maini curate si zambete false. Curatenia se face draconic. Fiecare gram in plus sau in minus de substanta conteaza. Totul este verificat si reverificat.

Aparatura ultra-moderna, saloane dotate la parametri internationali, toate combinate cu ceea ce lipseste in sistemul de stat: respectul fata de pacient. Toate acestea, combinate, duc la ceea ce este poate cel mai bun spital din Romania.

Avand aceste atuuri, in luna ianuarie spitalul a aplicat pentru competitie. Nici macar nu se asteptau sa primeasca vreun raspuns.

“Formularul a fost trimis si am primit raspunsul in luna aprilie, cum ca am fost selectionati intre cei patru finalisti europeni pentru acordarea premiului de excelenta a igieni in spitale”, spune Andreea Moldovan, medic primar boli infectioase.

Un spital romanesc, privat ce-i drept, in elita europeana. Pare de neconceput pentru multi. Chiar si pentru cei din comisia de verificare.

“Nu am gasit nicio problema, de fapt ,acest spital a fost ales si pus pe lista scurta a celor patru spitale din Europa pe care le vizitam, unde cautam premiul de excelenta pentru igienta mainilor si ingrijirea pacientilor “, a declarat Didier Pittet, seful Programului OMS de Siguranta a Pacientilor

Mai ramane acum sa se dea rezultatele, desi prezenta in topul celor patru spitale europene este mai mult decat o victorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Un spital din Brasov ar putea fi declarat cel mai curat din Europa