Antena Meniu Search
x

O lege specială pentru mâncare mai ieftină ar putea aduce, de fapt, scumpiri

Preţ redus şi loc special la raft pentru alimentele care expiră în trei zile. Propunerea care ar putea deveni lege în scurt timp se întoarce însă împotriva clienţilor. Supăraţi, producătorii spun că vor fi nevoiţi să crească preţurile ca să aibă mai apoi de unde să taie.

Vezi și

 Vitrinele marilor magazine sunt pline de produse care mai au câteva zile şi expiră. Le găsim laolată cu alimentele cu termen de valabilitate mai lung. De cele mai multe ori marfa aproape de expirare este pusă în faţă. Să-i fie clientului mai la îndemână să o pună în coş.

Nu toţi consumatorii verifică însă de fiecare dată termenul de valabilitate. Aşa că un grup de parlamentari propune o lege prin care marfa în prag de expirare să fie pusă pe rafturi speciale.

Şi astăzi produsele în prag de expirare au preţuri mai mici. De exmplu, o caserolă cu piept de pui dezosat este mai ieftină cu 4 lei. Iar salamul este la jumătate de preţ.

Comercianţii nu sunt de acord cu propunerea liberalilor. Spun că amplasarea oricărui stand în magazin înseamnă costuri în plus. Proiectul de lege a trecut de Senat şi va ajunge în perioada următoare la Camera Deputaţilor. Iniţiatorii speră ca până la finalul anului să devină lege.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » O lege specială pentru mâncare mai ieftină ar putea aduce, de fapt, scumpiri