Antena Meniu Search
x

Video Oamenii dintr-o comună din Mureş, terorizaţi de urşi: "Mă duc la lucru dimineaţa, îmi iese înainte şi am murit, copilul cine mi-l creşte?"

Mai mulţi urşi i-au terorizat pe oamenii din localitatea Stânceni, judeţul Mureş. Au ucis mai multe animale şi au făcut ravagii în zeci de gospodării, iar oamenii spun că sălbăticiunile nu se mai sperie ....nici de strigăte, ....nici de câini ori petarde.

de Sorin Tanţoş

la 23.06.2021, 16:47

Vezi și

Locuitorii din Stânceni sunt disperaţi. Urşii le calcă tot mai des gospodăriile şi fac ravagii - le ucid animalele şi le distrug bunurile. 

"Nu se duce până n-o mănâncă... Săraca...Asta şi-a apărat iezii... S-a sacrificat ea pentru iezi...", spune o localnică. 

Oamenii spun că sunt cel puţin 6 urşi care dau târcoale satului. Aceştia reprezintă un pericol uriaş şi pentru copii, care pot da nas în nas oricând cu ei. 

"Îmi omoară copilul, mă omoară pe mine. Mă duc la lucru dimineaţa, îmi iese înainte şi am murit, copilul cine mi-l creşte? Sunt copii mici, sunt familii care nu au habar. Copiii nu înţeleg că-i urs. El crede că-i un câine sau mai ştiu eu ce", spune o altă persoană.

Pe acelaşi subiect

Terorizaţi de urşi

Localnic-Reporter: "Sunt foarte mulţi, nici nu mai ştim câţi sunt. 

- Şi sunt în toate părţile...

- Că vin, pleacă, unul vine, unul pleacă, vine altul, este o ursoaică care are doi pui, trei pui, nici nu ştim câţi sunt că tot apar...".

Sătenii au apelat şi la petarde pentru a scăpa de urşi. Nicio metodă n-a dat însă roade. Primarul cunoaşte foarte bine problema, dar e conştient şi de pericolul din spate. 

Dinu Cioboată. primar Stânceni: "Nu ne lasă de o săptămână, nu ne dau pace, acolo au familie la marginea satului, la marginea intravilanului. Am făcut raport vineri, fac raport azi, din două în două zile fac rapoarte. Nu ne putem apropia, deci noi nu putem risca. Habitatul lor era undeva departe. Acum am coborât la vale până în apropierea locuințelor".

Localnicii cer, cu disperare, ca autorităţile să facă ceva pentru a-i scăpa de raidurile pe care le dau urşii în gospodăriile lor.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Fii Observator » Oamenii dintr-o comună din Mureş, terorizaţi de urşi: "Mă duc la lucru dimineaţa, îmi iese înainte şi am murit, copilul cine mi-l creşte?"