Antena Meniu Search
x

Jandarmii au intervenit pentru a înlătura mai mulţi urşi care s-au apropiat periculos de casele locuitorilor din Băile Tuşnad

Jandarmii din Harghita au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru a înlătura mai mulţi urşi care s-au apropiat periculos de casele locuitorilor din Băile Tuşnad.

de Redactia Observator

la 25.05.2021, 11:58

Urşi prezenţi în localitatea Băile Tuşnad
Locuitorii din Băile Tuşnad au reclamat prezenţa mai multor urşi în oraş - Jandarmeria Harghita
  • Jandarmii din Harghita au intervenit, în 2021, la 58 de apeluri de urgenţă prin care se reclama apariţia unor urşi în apropiere de aşezări umane.

Conform news.ro, intervenţia jandarmilor s-a produs după ce autorităţile locale au primit apeluri telefonice de la localnici care reclamau prezenţa urşilor în zone importante din localitatea Băile Tuşnad.

Iniţial, o femeie a reclamat prezenţa a trei urşi pe Aleea Sfânta Ana şi a altor trei urşi chiar în faţa sediului Primăriei Băile Tuşnad. Ulterior, un bărbat a reclamat prezenţa a unui urs în apropiere de gara din Băile Tuşnad şi a unui alt urs în faţa sediului Primăriei Băile Tuşnad.

Jandarmii din Harghita au intervenit la faţa locului pentru a trimite urşii către zona împădurită şi au rămas o perioadă în zonă pentru a se asigura că animalele nu revin. Cel mai probabil, urşii s-au apropiat de casele oamenilor pentru a căuta hrană.

Apelul jandarmilor pentru cei care ajung în apropierea unui urs

"Primul apel a fost primit de la o femeie, prin intermediul SNUAU 112, luni, 24 mai, la orele 21.54. Ne anunţa despre prezenţa unei ursoaice cu doi pui pe Aleea Sfânta Ana şi a trei urşi în faţa primăriei din Băile Tuşnad. A fost trimis de îndată un echipaj de intervenţie din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil, care a trecut la îndepărtarea unui urs din apropierea unui magazin, ceilalţi urşi părăsind zona unde fuseseră semnalaţi, retrăgându-se în pădure. Al doilea apel a fost făcut la ora 23, un bărbat semnalând prezenţa unui urs pe strada Gării şi a altuia în faţa Primăriei. Aceeaşi patrulă din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil a trecut la îndepărtarea animalelor sălbatice înspre zona împădurită. Din cele relatate de către ambii apelanţi, urşii se aflau în căutare de hrană", a fost mesajul transmis de Jandarmeria Harghita.

Reprezentanţii instituţiei au precizat că, de la începutul anului şi până acum, au primit 58 de apeluri de urgenţă prin care se semnala prezenţa unor urşi în apropierea aşezărilor umane. Jandarmii au fost obligaţi să intervină la cazuri semnalate în localităţile Băile Tuşnad, Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Subcetate, Sâncrăieni, Izvoru Mureşului, Ditrău şi Topliţa.  

De asemenea, reprezentanţii Jandarmeriei Române solicită celor care surprind prezenţa unor urşi să nu hrănească animalele şi să nu se apropie de acestea, pentru că urşii pot deveni periculoşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Jandarmii au intervenit pentru a înlătura mai mulţi urşi care s-au apropiat periculos de casele locuitorilor din Băile Tuşnad