Antena Meniu Search
x

Olimpicii internationali la informatica s-au intors in tara

Elevii de aur ai Romaniei s-au intors acasa. Cei patru premianti vin de la Olimpiada Internationala de Informatica din Australia. Au cucerit podiumul si anul trecut, si acum doi ani.

Vezi și

Sunt tinerii pe care nu-i recunoaste nimeni in Romania, fara medalii la gat, dar despre care vorbeste toata lumea in strainatate. Asa ca acolo isi vad si viitorul, intr-un loc in care performanta e rasplatita.

Vlad Gavrila a castigat din nou aurul, anul acesta. Iar parintii lui se vor invata cu asteptarea, in zona de sosiri internationale. Dupa ce a fost curtat de Pinceton, Harvard si MIT, Vlad a decis sa invete in Anglia, din toamna: “O sa plec la studii in strainatate, la Cambridge”.

Nonsalanta i-o aduc medaliile, 12 la numar. In fiecare an a primit recunoastere internationala pentru eforturile depuse. Vrea o cariera in cercetare, dupa master si doctorat: “Eu o sa observ cum vor evolua lucrurile, atat in strainatate, cat si in tara. O sa termin studiile in strainatate si apoi in functie de situatia internationala voi vedea ce voi face”.

Acum, cercetarea informatica in Romania e un taram neexplorat si visul lui Vlad e undeva, peste ocean.

Tot la mai bine viseaza si ceilalti olimpici. Romanii sunt printre cei mai cautati angajati in domeniul informaticii din lume, pentru rezultatele spectaculoase obtinute in ultimul deceniu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Olimpicii internationali la informatica s-au intors in tara