Antena Meniu Search
x

Ora de educație civică din stradă. Suzetele au înlocuit astăzi, vuvuzelele, în Piaţa Victoriei, iar creta şi baloanele colorate, pancartele!

Glasurile copiilor au avut aceeaşi putere ca şi a adulţilor. Prichindeii s-au strâns cu sutele în faţa Guvernului, într-un marş organizat de părinţii. A fost prima lecţie de educaţie civică din viaţa lor, şi cu toţii par să fi înţeles mesajul.

Vezi și

Glasurile copiilor au avut aceeaşi putere ca şi a adulţilor. Prichindeii s-au strâns cu sutele în faţa Guvernului, într-un marş organizat de părinţii. A fost prima lecţie de educaţie civică din viaţa lor, şi cu toţii par să fi înţeles mesajul.

-Îmi iubesc ţata, iubesc România!

-Îmi iubesc ţara!

În a cincea zi de proteste, românii au ieşit în stradă încă de dimineaţă. Mămicile au dat startul protestelor. Bineînţeles, împreună cu copii lor. 

Pe acelaşi subiect

-Îţi iubeşti ţara?

- Da. 

- De ce?

- Pentru că e o ţară frumoasă, lucruri în istorie, peisaje frumoase.

Filip are 9 ani. A venit însoţit de părinţii lui, dar a "protestat" alături de noua gaşcă de prieteni. Printre ei, şi Tea.

-E cam prima dată când vin, dar e foarte tare.

În jur de 4.000 de părinţi însoţiţi de prichindeii lor, unii de doar câteva luni, au ocupat la ora prânzului Piaţa Victoriei. 

-Şi câţi ani ai?

-Tati, câţi ani am? Aproape 4.

- Câţi ani am eu?

- Aproape 4, Ema.

-Am venit împreună cu copiii să susţinem democraţia, să protestăm împotriva corupţiei şi să protejăm copiii noştrii. Am venit cu cele trei fetiţe ale mele ca să ia prima lecţie de educaţie civică, în care copiii să fie învăţaţi să gândească liber, să lupte pt drepturile lor, să nu accepte şi pasul pt solidaritate alături de ceilalţi.

Tot pentru copiii ei a ieşit în stradă şi Mădălina. 

-Nu e normal ce se întâmplă, nu e normal să trăiască cu hoţii la putere.

-E ţara unde m-am născut şi iubesc şi locul şi ţara.

Din Piaţa Victoriei, oamenii au plecat în marş spre Palatul Parlamentului, unde au făcut un lanţ uman. 

Şi mămicile din Timişoara au ieşit cu cei mici în stradă.

-Avem un scop pentru care venim şi cred că e un lucru bun să ieşim şi să ne spunem punctul de vedere. 

-Ce vă nemulţumeşte cel mai tare?

-Că n-o să aibă un viitor în ţara asta.

Iar la Constanţa, prichindeii au făcut schimb de cadouri cu jandarmii. Au primit de la forţele de ordine bomboane şi le-au mulţumit uriaşilor în uniformă cu flori.

Pentru că numărul oamenilor din stradă creşte de la o oră la alta, jandarmii îi sfătuiesc pe părinţi să fie cât mai atenţi.

-Jandarmeria a precizat că sunt prezenţi şi copii în număr foarte mare şi a recomandat să se manifeste o atenţie deosebită asupra acestora şi limitarea expunerii lor la zonele în care se pot produce sau se produc violenţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ora de educație civică din stradă. Suzetele au înlocuit astăzi, vuvuzelele, în Piaţa Victoriei, iar creta şi baloanele colorate, pancartele!