Antena Meniu Search
x
LIVE

Tânăra din Arad care a spus că medicii i-au propus să o treacă cu coronavirus la internare, dată în judecată de spital (Video)

O tânără a fost dată în judecată de Spitalul Judeţean din Arad pentru defăimare. Conducerea spitalului a luat această decizie, după ce, într-o postare pe Facebook, iubitul acesteia a acuzat medicii şi asistentele că au rugat-o să se interneze de COVID, deşi nu avea acest virus. Acum, reprezentanţii spitalului vor ca aceştia să dovedească în instanţă cele scrise pe Facebook. 

De Redactia Observator la 07.07.2020, 20:39
Vezi și
  • Pacienta susține că o doctoriță i-ar fi sugerat de două ori să se interneze pe motiv de coronavirus.
  • Reprezentanții spitalului au dat-o pe pacientă în judecată, acuzând-o de defăimare.

Tânăra de 18 ani a ajuns la spital în urmă cu două nopţi. Avea febră, dureri de cap şi ameţeli. Medicii i-au recoltat sânge şi i-au cerut să aştepte rezultatele. 

Maria Broștean, pacientă: M-au lăsat acolo și nu mi-au mai spus nimic. Am tot așteptat și am întrebat-o pe una dintre asistente dacă mai durează mult și a zis că până vin analizele. Tânăra susţine că după ore bune de aşteptare a cerut să meargă acasă.

Maria Broștean, pacientă: Doamna doctoriță scria rețeta și a spus că dacă vreau să fiu internată de Covid. Am spus că nu. M-a întrebat sigur nu vrei, am spus că nu. 

Marius Hodoiu, prietenul pacientei: Ea mi-a povestit că a întrebat-o și mi s-a părut așa ciudat cum tu nu ai așa ceva și te roagă, te întreabă să te internezi pentru așa ceva.

Într-o postare pe Facebook, i-a acuzat pe medici că au încercat să o interneze sub diagnosticul de infecţie cu noul coronavirus. Medicii au însă o cu totul altă variantă şi spun că pacienta pur şi simplu nu a înţeles ce i s-a transmis. 

Aurelia Aconi, medic primar Unitatea de Primiri Urgențe Arad: A plecat acasă cu tratament, fără niciun altfel de acuze. Nimeni din UPU nu i-a spus că are efecte covid. Internările nu le facem noi la covid, cred că e vorba despre o neînțelegere, pacienta nu a înțeles ce i s-a explicat.

Faptul că şi-a manifestat nemulţumirea pe Facebook i-a adus tinerei o plângere penală. 

Florina Ionescu, director interimar Spitalul Județean Arad: Conducerea spitalului a luat decizia de a depune o plângere penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, deoarece consideră că distribuirea acestei postări în spațiul public aduce prejudicii de imagine Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Conducerea spitalului spune că a luat această hotărâre pentru a-i proteja pe medicii acuzaţi pe nedrept de pacienţii care nu acceptă procedurile legale din spital. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Tânăra din Arad care a spus că medicii i-au propus să o treacă cu coronavirus la internare, dată în judecată de spital (Video)