Antena Meniu Search
x

Pană de curent în nord-vestul țării, șase județe au fost afectate

A fost pană de curent în nord-vestul țării, după o avarie majoră la rețeaua Transelectrica. Județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Alba și Sibiu au întâmpinat probleme în alimentarea cu energie electrică.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 08.01.2021, 23:43

Vezi și
  • Mai multe instalații de la combinatul chimic Azomureș au fost oprite, iar un nor brun-roșcat a putut fi observat deasupra platformei industriale

Potrivit Mediafax, problemele în alimentarea cu energie electrică au fost cauzate de un incident în rețeaua de transport europeană, care funcționează interconectat, și unde, în jurul orei 15:00, un echipament s-a declanșat.

Între timp funcționarea normală a rețelei din România a fost restabilită, anunță reprezentanții Transelectrica.

Nor brun / roșcat în Târgu Mureș

O postare a combinatului chimic Azomureș vorbește despre eliberarea unei cantități de substanțe chimice în aer, care însă nu ar fi periculoase.

"Avaria din sistemul național de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalații de pe platformă. Oprirea s-a desfășurat în condiții de siguranță. Vom reveni cu detalii. O întrerupere neașteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranță a instalaților de pe platforma Azomureș. Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roscat, cauzat de oprirea uneia dintre instalațile de producere a acidului azotic. Menționăm ca nu există pericol pentru angajați și pentru comunitatea locală. Autoritățile cu atribuții în domeniu au fost anunțate", au anunțat cei de la combinatul Azomureș.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Pană de curent în nord-vestul țării, șase județe au fost afectate