Antena Meniu Search
x

Pandemia de coronavirus a adus o creștere a prețurilor, în special la alimente

Criza pandemiei ajunge şi în buzunare. Avem scumpiri pe toate planurile, în special la alimente. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, preţul produselor alimentare a crescut cu aproape 5%. Mai scumpe sunt şi diverse servicii de care avem nevoie zilnic.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 12.10.2020, 22:46

Vezi și
  • Prețul alimentelor a crescut, în medie, cu 4,96%.
  • Prețul serviciilor a crescut, în medie, cu 2,89%.

Vorbim de preţuri mai mari la fasole, citrice, fructe în general, făină şi carne. Acestea sunt câteva dintre produsele ale căror preţuri s-au majorat chiar şi cu 18%. Per total, însă, preţurile alimentelor au crescut în medie cu 4,96% în luna septembrie, comparativ cu septembrie 2019. 

Au crescut şi preţurile serviciilor, cu 2,89%, cum ar fi serviciile de telefonie mobilă, dar şi cele ale mărfurilor nealimentare, cum ar fi cărţile şi ziarele. 

Practic, aproape totul s-a scumpit în jurul nostru. Au fost, într-adevăr, şi câteva ieftiniri, înregistrate în rândul combustibilului, al energiei electrice şi al biletelor de avion. Scăderi de preţ predictibile. 

Datele acestea nu ne arată o criză, însă ne arată o evidentă scădere a producţiei interne, care nu se poate traduce altfel decât prin preţuri mai mari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Pandemia de coronavirus a adus o creștere a prețurilor, în special la alimente