Video

Parcări din București, transformate în piețe volante pe perioada carantinei parțiale

De Alexandra Bucuroiu.
Publicat: 09.11.2020, 09:49.
Actualizat: 09.11.2020, 10:06

De azi, doar pieţele în aer liber mai au voie să funcţioneze. Aşa că tarabele din cele acoperite vor fi mutate, acolo unde se poate, în parcări, printre blocuri sau pe alei. O astfel de piaţă volantă a fost instalată deja în parcarea plătită a locatarilor unui cartier din Bucureşti.

Încă de la ora şase, parcarea din Sectorul 6 era goală, fără maşini, iar comercianţii au putut să îşi aşeze pe tarabe toate legumele şi fructele, astfel încât începând de astăzi să apară şi clienţii.

Însă aici unde ne aflăm acum există o problemă. În acest loc îşi parcau locatarii maşinile. Vorbim de o parcare plătită de ei și iată că acum trebuie să îşi pună maşina mult mai departe de bloc, acolo unde vor găsi loc, pentru că ştim cu toţii că în Bucureşti sunt foarte multe maşini, iar parcările sunt insuficiente.

Chiar dacă primarii de sector găsesc soluţii pentru ca producătorii să-şi continue activitatea, aceştia tot par nemulţumiţi. Se plâng că vor sta în frig de dimineaţa până seara, iar legumele vor îngheţa.

Vorbim de comercianţi care au sere şi care unii dintre ei trăiesc doar din banii acestor vânzări din piaţă, practic nu au altă sursă de venit.

La Obor, în schimb, nu se închide piaţa, ci se vor deschide geamurile. Rămâne să vedem ce se întâmplă în continuare cu aceste pieţe volante şi cât vor rezista comercianţii să-şi vânda marfa în frig.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Sergiu, tatăl călăreț, spune adevărul, după ce a vândut casa din donațiile de la Cătălin Moroșanu! De ce a fost nevoit să ia această decizie
spynews.ro
Mii de militari și polițiști mobilizați, de urgență, lângă București
gandul.ro
`Ne bucurăm să te vedem, boss!` Ion Țiriac, cu un discurs genial în spaniolă, i-a lăsat mască pe oficialii turneului din Barcelona | VIDEO
prosport.ro
A ajuns acasă mai devreme și și-a surprins soția în baie. Când a deschis ușa a încremenit. Ce făcea femeia, fără ca el să știe
redactia.ro
A depășit perioada grea din viața lui, iar acum a devenit tată. Cum arată soția actorului din Home Alone
CaTine.ro
Thalia într-o ipostază inedită. Fotografia care i-a distrat pe fani
tvhappy.ro
La ce cascadorii sunt supuși pacienții, ca să fie urcați cu targa în TIR-urile ATI. IMAGINEA ANULUI
libertatea.ro
Acuzații șocante făcute de un jucător cotat de Dinamo la 4 milioane de euro: „Se dădea la mămicile jucătorilor!”
GSP
”Unde dai și unde crapă!” Șapte muzicieni americani fac furori peste Ocean cu folclor românesc
money.ro
Gigi Becali, război total cu o femeie pentru 1.800 de euro. Decizia care l-a înfuriat pe omul de afaceri
as.ro
Tatăl unei vedete din România, eliberat din închisoare după ce 11 ani a fost urmărit de poliţie pentru trafic de droguri de mare risc
as.ro
Vedeta care se zbate între viață și moarte. A ajuns să fie desfigurată: "Chipul meu frumos a fost mutilat"
as.ro