Antena Meniu Search
x

Video Peste 120.000 de români îşi sărbătoresc ziua onomastică de Sfântul Ilie. Ce nu este bine să faci astăzi

Peste 120 de mii de români îşi celebrează onomastica de Sfântul Ilie. Pentru că a primit darul de a deschide şi închide Cerurile, Sfântul Ilie este numit aducătorul de ploi în vremuri secetoase, exact ceea ce cred că am avea şi noi nevoie astăzi. Evident, există multe tradiţii şi obiceiuri legate de această zi sfântă. 

de Redactia Observator

la 20.07.2022, 15:28

Vezi și

Părintele Gabriel Cazacu, preot la Mănăstirea Caşin din Capitală: Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul a trăit cu 800 de ani înaintea Mântuitorului Iisus Hristos şi a fost un Proroc puternic în faptă şi în cuvânt, mare făcător de minuni şi pentru aceasta biserica ortodoxă îl preamăreşte. (...) A închis cerul pentru trei ani pentru că poporul evreu se închina la idoli şi atunci a făcut o mare minune şi a redeschis cerul. Ploaia binefăcătoare a hrănit din nou Pământul, plantele, animalele şi oamenii şi este un sfânt de mare importanţă în credinţa ortodoxă. Foarte multe biserici şi mânăstiri îşi serbează hramul. Astăzi e bine să dăm de pomană, oferim mere, nuci, alune şi conform tradiţiei umblăm la mierea din stup. 

Interviul integral poate fi urmărit în materialul video de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Peste 120.000 de români îşi sărbătoresc ziua onomastică de Sfântul Ilie. Ce nu este bine să faci astăzi