Antena Meniu Search
x

Peştera Bolii din Munții Șureanu, un loc învăluit de mister

Peştera Bolii din Munții Șureanu, Valea Jiului. Turiştii care ajung acolo au ocazia să admire peisaje subterane unice. Mai mult, pot afla şi legendele acestori locuri învăluite de mister.

de Redactia Observator

la 08.10.2020, 17:23

Vezi și

Peştera Bolii se află la doar 6 kilometri de Petroşani, în Munţii Şureanu. Apele au creat aici culoare şi cavităţi subterane unice. Pârâul care trece prin peşteră poate fi traversat pe podeţe din lemn iluminate în diferite culori. Şi pereţii peşterii sunt iluminaţi, totul pentru ca turiştii să poată vedea mai bine frumuseţea subterană.

Galeria principală de mari dimensiuni are mai multe săli spaţioase. Peştera se poate vizita pe aproape 500 de metri. Există aici multe alte culoare subterane înguste care duc în adâncul muntelui.

Locul este plin de legende şi poveşti stranii. Se vorbeşte de comori ascunse ale dacilor, şi despre cei care le-au căutat şi nu s-au mai ieşit niciodată la lumină. Tot aici, Rewin Rommel, a fost detaşat în Primul Război Mondial, asta pentru că în Pasul Vulcan, care leaga Transilvania de Oltenia, au avut loc lupte crâncene. Pe atunci tânăr militar, Rewin Rommel avea să ajungă poate cel mai cunoscut strateg militar german din cel de-Al Doilea Război Mondial.

În peştera Bolii se află şi icoana Sfântei Varvara, ocrotitoarea minerilor. Subteranul a fost amenajat cu ajutorul voluntarilor. Deşi în zonă mai sunt obiective turistice impresionante precum Cetatea dacică Baniţa sau cheile cu acelaşi nume, puţini sunt cei care ştiu de ele şi asta pentru că nu sunt promovate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Peştera Bolii din Munții Șureanu, un loc învăluit de mister