Antena Meniu Search
x
LIVE

Cea mai mare pictură murală din ţară, realizată la Mioveni, în Argeş. Cinci studenţi au pictat unul dintre pereții Uzinei Dacia

Mai întâi au făcut planul digital, apoi l-au transpus în realitate. Au avut ceva probleme din cauza. vântului, care împrăştia vopseaua. Cu toate astea, tinerii au reuşit să termine impresionanta lucrare, de 7 metri înălţime, în timp util.

la 14.11.2018, 11:32
Vezi și

Mai întâi au făcut planul digital, apoi l-au transpus în realitate. Au avut ceva probleme din cauza. vântului, care împrăştia vopseaua. Cu toate astea, tinerii au reuşit să termine impresionanta lucrare, de 7 metri înălţime, în timp util. Astfel de picturi există şi pe fabricile Renault din străinătate.

Ca să acopere tot peretele Uzinei Dacia, înalt de 7 metri, studenţii au avut nevoie de o macara.

Timpul scurt şi vremea i-au pus în dificultate, deoarece vântul le pulveriza vopseaua şi o arunca în alte zone ale peretelui. Au găsit însă soluţii.

Ovidiu Rusu, student: Pe un perete industrial da, într-adevăr este pentru prima dată când pot să zic că fac aşa ceva, în schimb o oarecare apropiere a mai fost. Eu sunt la artă murală, şi prin însuşi cuvântul de artă murală se presupune că lucrăm cu peretele, dar nu cu pereţi industriali.

Întreaga lucrare a fost făcută mai întâi pe calculator, iar artiştii au urmat întocmai planul virtual. Au avut nevoie de zeci de spray-uri grafitti, dar şi de vopsea lavabilă de exterior. Au utilizat mai multe tehnici de pictură şi au folosit chiar şi banala bidinea.

Costurile lucrării au fost suportate de Uzina Dacia, iar studenţii au lucrat gratuit, în semn de mulţumire pentru Fundaţiei Principesa Margareta, care le oferă burse. Pictura, spun ei, va fi impecabilă cel puţin trei ani.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Cea mai mare pictură murală din ţară, realizată la Mioveni, în Argeş. Cinci studenţi au pictat unul dintre pereții Uzinei Dacia