Antena Meniu Search
x

Video Plajele din Mamaia, amenajate abia de la 1 iulie din cauza birocraţiei

Staţiunea Mamaia are acum plaje late chiar şi de 300 de metri. Proiectul de înnispare este gata, însă turiştii mai au de aşteptat până să se poată bucura de tot confortul. Operatorii care ar urma să preia segmentele de plajă vor obţine documentele necesare funcţionării abia peste o lună.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 26.05.2021, 10:45

Vezi și
  • Plajele din Mamaia au fost lărgite, graţie unui proiect prin care s-au făcut investiţii de 800 de milioane de euro, fonduri europene.

Plajele din staţiunea Mamaia au o lăţime medie de 150 de metri, dar, într-adevăr, sunt zone în care distanţa dintre beach-baruri şi linia apei este de 300 de metri. Aşadar, turiştii care vor veni în această vară la mare, găsesc în Mamaia o întindere de nisip.

Din centrul staţiunii Mamaia şi până în zona de nord, plajele nu pot fi amenajate până la data de 1 iulie pentru că, deşi lucrările sunt gata, reprezentanţii Administraţiei Bazinale Dobrogea-Litoral trebuie să preia lucrările de la firmă şi să le predea administratorilor de plajă, iar toată această birocraţie durează încă o lună.

Aşadar, cei care ajung la plajă găsesc, deocamdată, doar o întindere de nisip, dar turiştii pot sta cu prosopul, însă nu găsesc umbrele şi şezlonguri.

Plajele din Mamaia, amenajate de la 1 iulie

De la 1 iulie, operatorii de plajă pot amenaja plaja, însă doar în zona pe care au avut-o şi anul trecut. Porţiunea nouă de plajă nu poate fi pregătită cu umbrele şi şezlonguri pentru că vorbim despre lucrări efectuate cu fonduri europene.

Întreg procesul de nisipare din zona Mamaia-Constanţa a însemnat investiţii de 800 de milioane de euro, bani europeni, şi a avut ca scop combaterea eroziunii costiere. Astfel de lucrări ar urma să se efectueze şi în sudul litoralului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Plajele din Mamaia, amenajate abia de la 1 iulie din cauza birocraţiei