Antena Meniu Search
x

Ploile ne-au lăsat fără struguri şi vin

Zeci de agricultori îşi văd munca năruită de vara ploioasă. Din producţia de struguri, în vii nu a mai rămas mai nimic. Asta chiar dacă agricultorii au avut grijă ca fructele să fie stropite şi îngrijite. La strugurii de vin, producţia este şi mai slabă.

Vezi și

 Zeci de agricultori îşi văd acum munca năruită de vara ploioasă. Din producţia de struguri, în vii, nu a mai rămas mai nimic. Asta chiar dacă agricultorii au avut grijă ca fructele să fie stropite şi îngrijite. La strugurii de vin producţia este şi mai slabă. Asta înseamnă mult mai puţin vin proaspăt anul acesta, de o calitate considerabil mai slabă.

Galbeni sau roşii, cu bob mai mare sau mai mic, dar toţi frumos aranjaţi. Ca la orice expoziţie ce se respectă. Deşi roadele par bune, anul acesta nu a fost unul prielnic pentru producătorii de struguri.

Strugurele de vin, cu o coajă mult mai subţire, este cel mai afectat. Recolta va fi ca şi inexistentă, spun specialiştii.

În condiţii de ploaie, de umiditate foarte mare, sunt mai multe probleme de sănătate a strugurilor dar şi de ce înseamnă compoziţia, gradul de acumulare a zahărului, aciditatea şi toate celelalte.

O producţie atât de slabă a culturii de struguri nu s-a mai înregistrat de multă vreme în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Ploile ne-au lăsat fără struguri şi vin