Antena Meniu Search
x

E oficial. Polițiștii şi militarii își pot transforma chiriile în rate la bancă pentru locuinţe

Proiect de lege prin care polițiștii şi militariiau posibilitatea de a-și transforma indemnizația de chirie în rată la bancă a fost adoptat de Senat. Senatorii au votat cu majoritate de voturi proiectul legislativ.

Proiect de lege prin care polițiștii şi militarii au posibilitatea de a-și transforma indemnizația de chirie în rată la bancă a fost adoptat de Senat. Senatorii au votat cu majoritate de voturi proiectul legislativ.

Astfel, polițiștii şi militarii vor avea doua opțiuni, fie vor beneficia în continuare de indemnizația de chirie, fie vor opta pentru o rată la bancă care va fi susținută de cuantumul indemnizației de chirie.

Suma acordată va trebui justificată cu un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuințe, acesta din urmă fiind singurul amendament admis la forma trimisă de Camera Deputaților, potrivit sindicaliştilor de la Europol.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Anul trecut, la Parlament a fost depus un proiect de lege care prevede ca polițiștii şi militarii să-şi poată transforma compensația de chirie în rată la bancă, în vederea achiziției unei locuințe. 

Este vorba despre modificarea Legii 360/2002 Statutul Polițistului și a Legii 80/1995 Statutul cadrelor militare pentru completarea cadrului legal privind acordarea compensației de chirie. 

Practic, polițiștii și militarii numiți în prima funcție sau mutați în interes de serviciu într-o localitate în care nu dețin o locuință proprietate personală, vor putea sa își achiziționeze un imobil fără să-și piardă dreptul la compensația de chirie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » E oficial. Polițiștii şi militarii își pot transforma chiriile în rate la bancă pentru locuinţe