Porcul, vedeta bucatelor româneşti
Maeştrii gastronomiei româneşti s-au încins în focul competiţiei.S-au întrecut în prepararea porcului. Şi, se ştie. românu-i român. Iar când vine vorba de porc, şi stelele Michelin pălesc.
La pomana porcului din Livada, toată lumea a avut de câştigat. Pofticioşii s-au înfruptat din mâncăruri gătite cu multă îndemânare, în tihnă, la foc de lemne. Iar bucătarii, specialişti în prepararea cărnii de porc, au primit laude. şi comenzi cu nemiluita.
La primul concurs de tăiat porci din noul an, bucătarii au mizat pe reţetele moştenite de la bunici. Echipele din ungaria au fost sarea şi piperul competiţiei
15 metri a măsurat cârnatul record. N-a fost singurul preparat care le-a atras atenţia vizitatorilor. Şi cum apetitul nu cunoaşte graniţe, şi la festivalul Internaţional de la Balvanyos, din Covasna, sute de oameni au degustat jumări şi tochituri.
Totul udat, aşa cum îi place românului, cu cel puţin un pahar de pălincă.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰