Antena Meniu Search
x

Poştaşii continuă să aducă pensia în vremea pandemiei

"Distribuim pensiile, nu şi coronavirusul!" Este deviza poştaşilor, de la începutul epidemiei în ţara noastră.

de Redactia Observator

la 01.05.2020, 12:05

Vezi și
  • Poştaşii recunosc că le este teamă.
  • Zilnic livrează plicuri, pensii sau indemnizaţii.

Factorii poştali sunt dotaţi acum cu măşti şi mănuşi, o măsură necesară, dat fiind că intră zilnic în contact cu sute de persoane. Situaţia actuală îi împiedică, totuşi, să mai stea la taclale cu pensionarii care se obişnuiseră să-i considere prieteni pe cei ce le aduc pensia.

Alături de poliţişti şi militari, în prima linie se află şi poştaşii. Zilnic livrează plicuri, pensii sau indemnizaţii şi, chiar dacă întâlnirile sunt scurte, nu au de unde să ştie dacă oamenii care le ies în cale sunt sau nu infectaţi.

Codruț Bejenaru – lider sindical: Factorii poştali se simt un pic nedreptăţiţi, pentru că, din punctul nostru de vedere, după cei din sistemul sanitar şi SMURD, factorii poştali sunt cei mai expuşi la infectarea cu coronavirus datorita faptului că se întâlnesc zilnic cu sute de persoane.

Recunosc că le este teamă, dar continuă să își fac treaba, echipaţi cu mască, mănuși și ochelari de protecție.

Poştaş: Mergem, chiar dacă ne este frică, chiar dacă avem că intrăm în contact cu foarte multă lume, dar tot ne facem treaba, mergem înainte şi sperăm să fie bine.

Cele mai multe interacţiuni le au cu persoane în vârstă, cărora trebuie să le ducă pensiile. Dacă înainte de pandemie, mulţi vârstnici se bucurau de venirea poştaşului şi chiar îl primeau în case.

Statul nu a rămas nepăsător şi a venit în ajutorul poștașilor.

Marcel Vela, ministru al Afacerilor Interne: Pe durata stării de urgenţă, trimiterile poştale înregistrate pot fi predate destinatarilor de către personalul Poşta Română prin introducerea în cutia poştală sau, în lipsa acesteia, prin afişarea la adresa destinatarului cu o singură excepţie, actele de procedură judiciară.

Riscul de infectare încă există, dar factorii poştali sunt optimişti şi încearcă să îşi vadă datoria ca pe o oportunitate de a fi alături de oameni şi de a-i încuraja pe cei ce au nevoie de o vorbă bună în această perioadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Poştaşii continuă să aducă pensia în vremea pandemiei