Antena Meniu Search
x

Video Povestea gorjeanului stabilit de 10 ani în Austria: Este bucătar şi îmbină cultura românească cu cea austriacă

Gulaş vienez, la ceaun românesc. Un chef bucatar din Gorj, care a lucrat mulţi ani în bucătăriile. Localnici şi turişti se înghesuie deopotrivă să guste tocana preparată la ceaun.  

Alin Stan
de Alin Stan

la 07.09.2021, 09:37

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Alin Fabian este stabilit de mai bine de 10 ani în Austria. Anual, însă, bucătarul gorjean vine acasă, în comuna Peştişani, şi găteşte, în aer liber, cele mai bune preparate din gastronomia austriacă şi românească.

Alin Fabian, bucătar: Vreau să combin două culturi,cultura austriacă şi cea românească. Bucătăria românească este o bucătărie de bază bună dar câteodată îi mai lipseşte ceva, îi mai lipseşte anumite condimente, iar eu asta fac, o reinterpretez puţin.

Din meniu nu lipseşte gulaşul. Tradiţionala tocană ungurească cu cartofi a fost adaptată de austrieci, iar Alin a aflat secretele vienezilor. 

Alin Fabian, bucătar: Condimentele trebuie să se combine foarte bine. Gătită pe foc în slow cook, adică gătit foarte încet, asta dă gust mâncării.

Pe acelaşi subiect

Localnicii din Peştişani, care au venit să-i guste preparatele, au fost fascinaţi de reţetele lui.

Am degustat preparatele lui Fabian, totul de calitate şi îmbină cumva bucătăria austriacă cu cea din România şi din satul natal al lui Fabian.

Foarte bun, este extraordinar. 

Gorjeanul face şi invers: le prepară austriecilor reţete româneşti. 

Alin Fabian, bucătar: Am gătit fasole cu ciolan, puţin reinterpretată. Au o părere foarte bună, pot să spun că s-a mâncat tot ce am gătit.

În comuna Peştişani, turismul gastronomic a început să prindă aripi, iar autorităţile vor să atragă cât mai mulţi vizitatori în acest fel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Povestea gorjeanului stabilit de 10 ani în Austria: Este bucătar şi îmbină cultura românească cu cea austriacă