Antena Meniu Search
x

Retelele informatice ale unor institutii guvernamentale din Romania, atacate de "spionii cibernetici" ai unui alt stat!

Romania este tinta unui atac terorist fara precedent! Retelele informatice ale unor institutii guvernamentale au fost atacate de "spionii cibernetici" ai unui alt stat.

Vezi și

Daca este sa dam crezare unor oficiali americani, armata chineza controleaza cea mai puternica retea de hackeri din lume. Pot fi suspecti si in ceea ce s-a intamplat in ultimele luni in Romania.

Serverele unei institutii guvernamentale sunt ca un seif electronic in care sunt depozitate date sensibile. La Ministerul Apararii exista informatii despre trupele din Afganistan, despre rotatiile soldatilor romani si ale celor aliati. La Ministerul Economiei, date secrete despre resursele naturale: rezerve de aur, cupru. Date valoroase in mainile cui trebuie. Astfel de servere au fost atacate in Romania. Serviciul Roman de Informatii confirma: atacul vine din partea unui alt stat.

Daca atacul este dat din acest loc, atunci adresa calculatorului e clara: Bucuresti. Doar ca identitarea reala este trecuta printr-o retea foarte lunga de anonimizare. "Calculatorul terorist" este ba in Hamburg, ba in Geneva, ba in Cape Town. Tara noastra a mai fost tinta unui atac asemanator in 2011. Pagubele produse au fost deja evaluate. Sunt, insa, informatii clasificate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Retelele informatice ale unor institutii guvernamentale din Romania, atacate de "spionii cibernetici" ai unui alt stat!